Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

«Βόμβες» Φίλη για ΕΡΤ: Κανάλι με παραδιοίκηση

Ολομέτωπη επίθεση στην ΕΡΤ και τον τρόπο λειτουργίας της εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μιλώντας στον Γιώργο Τερζή του newpost.gr.

«Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο». Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση», τόνισε.

Η ΕΡΤ «κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων, διαπιστώνοντας ότι πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση».

Περί κατασχέσεων και συντάξεων

Ο κ. Φίλης σχολίασε επίσης πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει σοβαρά στοιχεία αυταρχισμού.

«Όταν γίνονται κατασχέσεις σε μικρούς λογαριασμούς, τι είναι; Για πέστε μου εσείς; Ή όταν ο πολίτης δεν έχει διευκολύνσεις όπως οι 120 δόσεις για να ρυθμίσει τα χρέη του;», αναρωτήθηκε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα: «Άλλο θέμα είναι οι συντάξεις χηρείας. Είναι στοιχείο αυταρχισμού και αρνητική σχέση του πολίτη με το Δημόσιο, να μην μπορεί μια γυναίκα χήρα στην ηλικία των 52-55 χρονών να πάρει σύνταξη. Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει κατά προτεραιότητα τη μάχη της καθημερινότητας».

Βολές εναντίον Καμμένου

Την ίδια στιγμή, σε δηλώσεις του στο κανάλι της Βουλής, ο κ. Φίλης άσκησε σφοδρή κριτική και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με αιχμή τις νέες δηλώσεις του περί δικαίωσης στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Στο θέμα αυτό είναι ακραίος και ο κ. Καμμένος. Δεν δικαιώνεται κανείς και το μείζον θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η σταθερότητα στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν υπάρχει θέμα ακυρότητας της συμφωνίας, ούτε κάποια άλλη πολιτική δύναμη στη γειτονική χώρα το βάζει αυτό το θέμα».

«Αν δεν μπαίνει θέμα ακυρότητας από τα Σκόπια, είναι λογικό να μπαίνει από εμάς και κάποιους πολιτικούς παράγοντες;» διερωτήθηκε ο Ν. Φίλης, διευκρινίζοντας πάντως ότι «δεν αναφέρομαι μόνο στον κ. Καμμένο, αλλά και στην αντιπολίτευση -άλλωστε οι απόψεις τους στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζονται».

«Να μη προτρέχουμε διότι τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα. Άλλωστε δεν υπάρχει απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα» πρόσθεσε.

Ο κ. Φίλης στήριξε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, παρατηρώντας ότι «έχει δίκιο: πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα αλλά και από απόσταση και να μην δίνουμε την εντύπωση ότι παρεμβαίνουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στα εσωτερικά τους. Να μην συνταγματολογούμε από την Ελλάδα για το Σύνταγμά τους».

Παππάς: «Δε γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ»

Επιχειρώντας να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» για τη σκληρή κριτική του Νίκου Φίλη απέφυγε να σχολιάσει τα περί παραδιοίκησης και ιδιοτελών συμφερόντων που διοικούν την ΕΡΤ και επιχείρησε να υποδείξει πως εχθρός είναι η ΝΔ

Ο Νίκος Παππάς έσπευσε να απαντήσει στον Νίκο Φίλη για τα όσα είπε σχετικά με την κατάσταση στην ΕΡΤ και την ύπαρξη παραδιοίκησης.

«Ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ» δήλωσε ο υπουργός Ψυφιακής Πολιτικής, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η «ΕΡΤ έχει κάνει βήματα στην επόμενη τεχνολογία, στον ελληνικό αθλητισμό και έχει αναβαθμιστεί το πρόγραμμά της με σημαντικές σειρές».

Τέλος, απέφυγε να σχολιάσει τα περί παραδιοίκησης και ιδιοτελών συμφερόντων που διοικούν την ΕΡΤ και επιχείρησε να υποδείξει πως εχθρός είναι η ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «το μείζον είναι η επίθεση που εξαπολύει η ΝΔ».

By