Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Ράλι ανακούφισης καταγράφει το ευρώ μετά τη νίκη Μακρόν

Τη χαμένη «όρεξή» τους για ανάληψη κινδύνων βρήκαν οι επενδυτές μετά τη νίκη Μακρόν στον πρώτο εκλογικό γύρο στη Γαλλία, ποντάροντας στην αναπτυξιακή ατζέντα του φιλελεύθερου κεντρώου υποψηφίου.

Μετά τις 11:30 ώρα Ελλάδας, το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχυόταν κατά 1,31% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0867. Άλμα 4% καταγράφουν την ίδια ώρα οι γαλλικές μετοχές, με τον δείκτη CAC 40 να εκτινάσσεται στις 5.261,80 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα, στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η μεταβλητότητα υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2005, με τους επενδυτές να γυρνούν την «πλάτη» στα επενδυτικά καταφύγια που κερδίζουν έδαφος σε εποχές έντονης αβεβαιότητας.

«Η αγορά πιθανότατα θα προεξοφλήσει σήμερα πλήρως την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν ως ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας», σχολιάζει στο Bloomberg ο Τζόρνταν Ρότζεστερ, υπεύθυνος ανάλυσης της Nomura Holdings στο Λονδίνο. «Η εξέλιξη αυτή ερμηνεύεται θετικά στις αγορές για τις προοπτικές της γαλλικής οικονομίας και τη σταθερότητα στην Ευρώπη γενικότερα», συμπληρώνει.

Η ευφορία από την επικράτηση του κεντρώου υποψηφίου δεν περιορίστηκε στα ευρωπαϊκά σύνορα, με τα ασιατικά χρηματιστήρια να κλείνουν με σημαντικά κέρδη τη Δευτέρα. Ανοδικό άνοιγμα αναμένεται και στη Wall Street.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By