Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Ρέγκλινγκ: «Δεν βλέπω καμία κίνηση να αλλάξουν τα πλεονάσματα»

Ο κ. Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε σε συνένετυξή του ως «ευαίσθητο» το κεφάλαιο των εργασιακών που θα ανοίξει στην επόεμενη αξιολόγηση

klaus-regling

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε ως «ευαίσθητη πολιτικά περιοχή» το κεφάλαιο των εργασιακών που ανοίγει στην επόμενη αξιολόγηση, το φθινόπωρο.

Παραδέχεται ότι τέτοιου είδους θέματα προκαλούν αντιδράσεις ωστόσο προτρέπει την Αθήνα να δει το παράδειγμα άλλων χωρών όπως η Γερμανία, που χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έκανε έριξε την ανεργία. Επισήμανε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέραν των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Ρέγκλινγκ σχολίασε ότι «η ιδιοκτησία του προγράμματος και τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι παντού ισχυρή, όπως το βλέπει ο υπουργός οικονομικών κ. Τσακαλώτος και ο πρωθυπουργός. Τις ιδιωτικοποιήσεις δεν τις υποστηρίζουν πολλοί».

Όσον αφορά την αδιάλλακτη στάση του, στις πιέσεις ακόμα και του ΔΝΤ για χαμηλότερα πλεονάσματα από αυτά που αποφασίσθηκαν πρόσφατα, είπε ότι «τέτοια πλεονάσματα για το 2018 ήταν ο θεμέλιος λίθος της συμφωνίας του πρωθυπουργού Τσίπρα με τους Ευρωπαίους εταίρους τον περασμένο Ιούλιο. Δεν είναι δικό μου θέμα να το αμφισβητήσω αυτό», είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν βλέπει καμία κίνηση προκειμένου να αλλάξει αυτό, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην υποδόση των 2,8 δισ ευρώ της πρώτης αξιολόγησης είπε «προχωράμε στα επόμενα προαπαιτούμενα και ελπίζουμε ότι τα χρήματα μπορούν να εκταμιευτούν τέλος Σεπτεμβρίου, αυτό είναι το σχέδιο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By