Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Ρέγκλινγκ: «Στενότερη η παρακολούθηση της Ελλάδας από άλλες χώρες»

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel παραχώρησε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας ότι θα ήταν αλαζονικό να πούμε ότι κάναμε τα πάντα καλά με την Ελλάδα, αλλά επί της αρχής ενεργήσαμε σωστά. 

Αν η χώρα μας συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις θα είναι στο σωστό μονοπάτι, υποστήριξε ενώ εκτίμησε ότι ότι η κρίση της ευρωζώνης έχει τελειώσει εδώ και καιρό. «Το τέλος του προγράμματος του ESM για την Ελλάδα είναι ο επίλογος. Η Αθήνα όμως θα παραμείνει στενά συνδεδεμένη με τον ESM. Με 204 δισ. ευρώ δάνεια διάσωσης είμαστε ο μεγαλύτερος πιστωτής», τονίζει για να συμπληρώσει: «Η Ελλάδα θα είναι υπό στενότερη παρακολούθηση από τον ESM και άλλους θεσμούς μετά το τέλος του προγράμματος, απ’ ότι άλλα κράτη που πέρασαν σε πρόγραμμα».

«Ανέπτυξα τεράστιο σεβασμό για τον ελληνικό λαό που έπρεπε να αποδεχτεί επώδυνες προσαρμογές. Μισθοί και συντάξεις έπρεπε να κοπούν κατά 30%. Ο αριθμός των εργαζόμενων στο Δημόσιο έπρεπε επίσης να μειωθεί σημαντικά. Εύχομαι αυτή η προσαρμογή να εκτιμηθεί περισσότερο στη Γερμανία. Αυτές οι περικοπές ήταν ουσιώδεις για να αποκατασταθούν τα δημόσια οικονομικά και η ανταγωνιστικότητα. Οι Ελληνες τα αποδέχτηκαν γιατί θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη» είπε μεταξύ άλλων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By