Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Ρέγκλινγκ: Το χρέος Ελλάδας δεν χρειάζεται άλλο κούρεμα

«Με συνεχείς μεταρρυθμίσεις και με τα συνεχή οφέλη αυτού του μεγέθους κάθε χρόνο, η χώρα μπορεί να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο χρέος, χωρίς να χρειαστεί άλλο «κούρεμα»»

regling

Το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο και χωρίς άλλο κούρεμα σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη βιωσιμότητα του χρέους χωρίς άλλο «κούρεμα»», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέγκλινγκ, έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις που έκανε για την χώρα μας στην πορτογαλική Diario de Noticias, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει ακόμα μια κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Peterson στην Ουάσινγκτον, ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι η χώρα επωφελούνταν από τη μεγάλη διάρκεια ωρίμανσης των ομολόγων της και από το χαμηλό κόστος δανεισμού και έτσι, η χώρα κατάφερε να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια.

«Με συνεχείς μεταρρυθμίσεις και με τα συνεχή οφέλη αυτού του μεγέθους κάθε χρόνο, η χώρα μπορεί να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο χρέος, χωρίς να χρειαστεί άλλο «κούρεμα»», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ESM, σύμφωνα με το Reuters.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By