Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Ρέγκλινγκ: «Υπάρχουν Έλληνες υπουργοί που δεν υιοθετούν το πρόγραμμα»

Ενω υποστηρίζει πως η Ελλάδα πήγε πίσω γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στρατηγική

regkling-1_1Μία ημέρα μετά τις αιχμές που άφησε ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί για την απροθυμία υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης να ακολουθήσουν το πρόγραμμα προσαρμογής, σήμερα και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ έκρουσε ανάλογο καμπανάκι κινδύνου.

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg ο κ. Ρέγκλινγκ παραδέχθηκε πως υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής αναφέροντας πως δεν το υποστηρίζουν όλοι στην κυβέρνηση. «Το υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, το υποστηρίζει ο υπ. Οικονομικών, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που δεν το υιοθετούν», τόνισε ο κ. Ρέγκλινγκ αν και εμφανίστηκε σίγουρος ότι τελικά το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί ομαλά.

«Οι προοπτικές δεν είναι κακές για την Ελλάδα. Είδαμε και το ΔΝΤ χθες να αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη στη χώρα του χρόνου. Περιμένουν ανάπτυξη 2,8%, κάτι που δείχνει ότι μπαίνουν σε τροχιά εξόδου απ” την κρίση», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ τονίζοντας ότι το σημείο καμπή ήταν η αλλαγή στρατηγικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015. «Πέρυσι η Ελλάδα είχε νέα κυβέρνηση, η οποία άλλαξε την μέχρι τότε στρατηγική», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ επιχειρώντας να δικαιολογήσει γιατί η Ελλάδα παραμένει η μοναδική χώρα που εξακολουθεί να είναι σε πρόγραμμα χρηματοδοτικής υποστήριξης. «Εκείνη η στρατηγική απέτυχε. Από πέρυσι τον Αύγουστο έχουμε επιστρέψει σε τροχιά», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε για να επιβεβαιωθούν οι οικονομικές προοπτικές της χώρας «πρέπει να συνεχίσουν την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. Έχουμε άλλα δύο χρόνια, εάν υλοποιηθούν οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις τότε τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By