Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Ρεκόρ 2,5 μηνών για το Bitcoin – Ξεπέρασε τα $24.000

Γύρω από τα 24.000 δολάρια διαμορφώνεται την Παρασκευή η τιμή του Bitcoin, φτάνοντας σε υψηλό 6 εβδομάδων, ακολουθώντας το ανοδικό σερί της Wall Street.

Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε τα 24.412 $ την Παρασκευή πριν χάσει μερικά από τα κέρδη του, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδό του για πάνω από έξι εβδομάδες.

Το ράλι του Bitcoin πυροδότησε η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, σηματοδοτώντας παράλληλα ότι ο ρυθμός τέτοιων αυξήσεων θα μπορούσε να επιβραδυνθεί. Τα παραπάνω οδήγησαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια σε σειρά ανοδικών συνεδριάσεων.

Όπως επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, η πορεία που ακολουθεί η αγορά crypto το τελευταίο διάστημα ευθυγραμμίζεται σε γενικές γραμμές με τις αμερικανικές μετοχές και ειδικότερα με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος είδε απότομη αύξηση τις τελευταίες δύο μέρες.

Άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το ether σημείωσαν απότομη άνοδο την Παρασκευή.

Ωστόσο, το bitcoin έχει χάσει περίπου 48% φέτος, με την αγορά κρυπτονομισμάτων δέχεται πιέσεις λόγω και της κατάρρευσης τ terraUSD, που πυροδότησε μια αλυσίδα γεγονότων που κατέληξαν στη χρεοκοπία της πλατφόρμας δανεισμού Celsius και του hedge fund Three Arrows Capital.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται σε ένα εύρος από περίπου 18.000$ έως λίγο πάνω από τα 24.000$ από τα μέσα Ιουνίου.

By