Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Ρεκόρ για το bitcoin, με την αξία του να ξεπερνά τα 1.400 δολάρια

Σε ύψη- ρεκόρ ανέβηκε η αξία του διαδικτυακού νομίσματος, bitcoin, την Τρίτη, ξεπερνώντας τα 1.400 δολάρια.

Σημειώνεται πως έχει παρατηρηθεί τριπλασιασμός της αξίας του μέσα στο τελευταίο έτος, με την τελευταία άνοδο να αποδίδεται στη μεγάλη ζήτηση για το νόμισμα στην Ιαπωνία, όπου θεωρείται νόμιμο μέσο πληρωμών.

Η ιστοσελίδα Cryptocompare, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο bitcoin trading σε δεκάδες ανταλλακτήρια παγκοσμίως, ανέφερε πως περίπου το 50% της έκτασης του trading μέσα στις τελευταίες 24 ώρες είχε να κάνει με αλλαγές μεταξύ bitcoin και ιαπωνικών γιεν.

«Οι Ιάπωνες πρόσφατα άλλαξαν προς το καλύτερο την προσέγγισή τους προς το bitcoin, αντιμετωπίζοντάς το ως μια νόμιμη μορφή πληρωμής- επικυρώνοντάς του και φέρνοντάς το εντός ρυθμιστικού πλαισίου» είπε ο Τσαρλς Χέιτερ, ιδρυτής της ιστοσελίδας. «Η καταστολή από πλευράς της κινεζικής κυβέρνησης στα ανταλλακτήρια μπορεί να θεωρηθεί επίσης ως μια θετική κίνηση για τη συγκεκριμένη βιομηχανία» πρόσθεσε.

Οι κινεζικές αρχές έχουν γίνει πιο αυστηρές απέναντι στα ανταλλακτήρια, αναγκάζοντάς τα να αρχίσουν να προβαίνουν σε χρεώσεις για το trading, λόγω προβληματισμών σχετικά με τη χρήση του για «ξέπλυμα» χρημάτων.

Το bitcoin σημείωσε άνοδο μέχρι και 3% την Τρίτη στο ευρωπαϊκό ανταλλακτήριο Bitstamp, όπου το trading γίνεται με δολάρια, με την αξία του να φτάνει τα 1.437 δολάρια- το μεγαλύτερο ύψος από το ξεκίνημα του διαδικτυακού νομίσματος το 2008.

Πρόκειται για αύξηση αξίας άνω του 200% σε σχέση με την τιμή που είχε στις αρχές του προηγούμενου Μαΐου. Τα παρόντα επίπεδα θέτουν τη συνολική αξία όλων των bitcoins που βρίσκονται σε κυκλοφορία κοντά στα 25 δισ. δολάρια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By