Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Ρελάνς Μεϊμαράκη: Μόνιμος λασπολόγος και δυο φορές κατάδικος ο Καμμένος

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης που απασφάλισε και χτύπησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

meimarakis

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο τον ΑΝΕΛ, βάζοντας όμως στο κάδρο και τον τέως πρωθυπουργό.

«Μόνιμος λασπολόγος και δυο φορές κατάδικος ο Καμμένος»

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «βρόμικη δουλειά» και «μαύρη επίθεση», υπογραμμίζοντας το γεγονός πως οι καταγγελίες των ΑΝΕΛ γίνονται μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Μάλιστα, ανέφερε πως «στην πιάτσα ακούγεται ότι ο Τσίπρας έβαλε τον Καμμένο να μου προσάψει αυτές τις κατηγορίες, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Επίσης, στην πιάτσα ακούγεται ότι ο λόγος είναι η υπόσχεση του Τσίπρα στον Καμμένο πως ακόμα κι αν δεν μπει στη Βουλή θα παραμείνει υπουργός Άμυνας».

Συνεχίζοντας τη σκληρή απάντηση στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «μόνιμο λασπολόγο» και «κατάδικο δύο φορές», που το όνομά του είναι γραμμένο στη δικογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο κ. Καμμένος έκανε ραντεβού με τον Άκη Τσοχατζόπολο, ενώ τοποθέτησε αρχηγό ΓΕΕΘΑ τον υπαρχηγό του Άκη και του Παπαντωνίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η λασπολογία του Πάνου Καμμένου είχε φτάσει το σημείο να χαρακτηρίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο βιβλίο του ως αρχηγό της «17 Νοέμβρη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσέθεσε πως ο Πάνος Καμμένος είναι μόνιμος λασπολόγος και κατάδικος και ο κόσμος το ξέρει. Εκτίμησε, δε, πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μάλλον «έχει παλαβώσει» επειδή δεν μπαίνει στη Βουλή και τα κάνει αυτά.

Ο Τσίπρας δεν θα ξαναγίνει πρωθυπουργός

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έδωσε και διευκρινίσεις αναφορικά με την πιθανότητα μετεκλογικών συνεργασιών. Συγκεκριμένα, αποκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «πονηρούλη» γιατί, όπως εξήγησε, μετέθεσε όλους τους φόρους και τις πληρωμές στις οποίες καλούνται να προχωρήσουν οι πολίτες για μετά τις εκλογές. Μάλιστα, τον κατηγόρησε πως δημιούργησε ένα ροζ συννεφάκι με την υποσχεσιολογία και την παροχολογία του πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι «μας φέσωσε με 90 δισεκατομμύρια ευρώ».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη δήλωση που έκανε πριν από μερικές ημέρες, ότι δεν έχει πρόβλημα να είναι πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ο Αλέξης Τσίπρας, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι έχει μια τάση να διαστρεβλώνει τα πάντα.

«Αν σε αυτά συμφωνήσουμε αλλά ο Τσίπρας μού πει ότι δεν θέλει να είμαι εγώ πρωθυπουργός, προκειμένου να στηρίξει ένα πρόγραμμα τέτοιο, είμαι έτοιμος να τα συζητήσω όλα. Δεν είμαι κολλημένος με καρέκλες», τόνισε, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι αν δεν συμφωνήσουν στα επιμέρους ζητήματα, δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο θέμα.

«Ποτέ δεν είπα ότι αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα θα συμφωνήσουμε και θα κάνουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Αυτό ξεχάστε το», διευκρίνισε ο κ. Μεϊμαράκης και διερωτήθηκε: «Όταν τον λέω επικίνδυνο και ψευτράκο, μπορώ να τον δεχθώ ως κυβέρνηση συνεργασίας;».

Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί για την πρωθυπουργία ένα τρίτο πρόσωπο, που θα εμπνέει εμπιστοσύνη.

«Ο Τσίπρας δεν έχει κολλήσει ένσημα στη ζωή του»

Σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό «αυτοφωράκια» που έκανε για τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε τη σημασία της λέξης επειδή δεν έχει δουλέψει και δεν ξέρει τις δυσκολίες της πιάτσας.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κολλήσει ένσημα ποτέ του. Αν το είχε κάνει, θα ήξερε ότι ο αυτοφωράκιας δεν είναι κάτι κακό. Αυτός στην αρχή νόμιζε πως τον έβριζα», ανέφερε, συνεχίζοντας την επίθεσή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.