Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Ρέντσι για Brexit: «Η Ευρώπη πρέπει να ταρακουνηθεί»

Ο Ματέο Ρέντσι αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο Brexit και στις επιπτώσεις του στην Ευρώπη

rentsi600_260214

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia ότι μετά το Brexit, τις ερχόμενες εβδομάδες «θα εργασθούμε με ομάδα ειδικών για την αξιοποίηση του Μιλάνου, για να φέρουμε στην Ιταλία ότι είναι δυνατόν, από χρηματοοικονομικής άποψης αλλά όχι μόνο» .

«Μεσοπρόθεσμα οι Βρετανοί έκαναν μια επιλογή η οποία είναι καταστρεπτική για τους ίδιους και κινδυνεύει να αποσυνθέσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Αιτία ήταν ο φόβος, η εκμετάλλευση του δημοψηφίσματος και μια εκστρατεία η οποία έτυχε κακής διαχείρισης» πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι «η Ευρώπη πρέπει να ταρακουνηθεί», διότι «όπως την γνωρίσαμε αποτελούσε ένα θαύμα, με εβδομήντα χρόνια ειρήνης».

«Το θαύμα αυτό πρέπει να επαναληφθεί, δεν μπορεί να βασίζεται μόνον σε πολιτικές λιτότητας, σε πολιτικές που νοιάζονται για τις τράπεζες και τα χρηματιστικά συμφέροντα, σε πολιτικές που δεν ενδιαφέρονται ι για την ανεργία των νέων. Αυτή είναι, άλλωστε, η πολιτική την οποία η Ιταλία προσπάθησε να προωθήσει τα τελευταία δυο χρόνια, με μεγάλη αποφασιστικότητα αλλά, ίσως, και κάπως απομονωμένη» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας στο Sky Italia.

Ο Ρέντσι ευχήθηκε, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, «να βοηθήσει την Ευρώπη να καταφέρει να ξυπνήσει». Σε ότι αφορά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπανγκλαντές και τους εννέα Ιταλούς που βρήκαν τραγικό θάνατο υπογράμμισε, τέλος, ότι «σήμερα είναι ημέρα πόνου» και πως «στον διάλογο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, προέχει, στην φάση αυτή , το εθνικό συμφέρον».

By