Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Ρέθυμνο: Το χιόνι έντυσε στα λευκά τα Ανώγεια -Ανοιχτοί οι δρόμοι για τις πλαγιές του Ψηλορείτη

Στα «λευκά» ντύθηκαν τα Ανώγεια με το χιόνι να έχει καλύψει το σύνολο του δήμου και των πλαγιών του Ψηλορείτη.

Ετοιμο το σκηνικό για τους επισκέπτες που σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο κατακλύζουν το χωριό του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη, για να βιώσουν, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, τον χειμώνα με τις εικόνες του και τις ομορφιές του.

Οι προειδοποιήσεις της ΕΜΥ, η ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας, της αντιπεριφέρειας και του δήμου, βοήθησαν ώστε να μην κλείσει το οδικό δίκτυο. Από νωρίς το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα, διατηρούν τους δρόμους από Ανώγεια και τα όμορα χωριά προς Ηράκλειο και Ρέθυμνο, ανοικτούς.

Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κεφαλογιάννης, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από σήμερα το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή.

Με μηδέν βαθμούς θερμοκρασία τα σχολεία παρέμειναν κλειστά ενώ οι μαθητές βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν με το χιόνι αλλά και να βοηθήσουν, όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, να μπουν οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα αγροτικά οχήματα.

«Σε λίγες ώρες συνεργεία του δήμου Ανωγείων θα ξεκινήσουν την εκχιόνιση του δημοτικού οδικού δικτύου που οδηγεί στα βουνά, ώστε όχι μόνο οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν κτηνοτροφικό κεφάλαιο στην περιοχή αλλά και οι επισκέπτες που θα θελήσουν από αύριο να επισκεφτούν τον Ψηλορείτη, να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By