Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Reuters: Η Αμφίπολη δίνει ελπίδα στους Έλληνες

«Οι Έλληνες ψάχνουν απεγνωσμένα για ήρωες και ο Αντώνης Σαμαράς ψάχνει για κάποια καλά νέα»

amfipoli2

Στα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του Reuters, με τίτλο: «Ο μυστηριώδης τάφους που χρονολογείται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κρατάει τους Έλληνες σε ομηρία».

Εισικότερα, όπως αναφέρεται, η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη πέρασε από την αφάνεια στην αναγνώριση μετά την ανακάλυψη ενός μαρμάρινου τάφου στην Αμφίπολη που χρονολογείται από την εποχή του Μ. Αλέξανδρου, ενώ μόνο κατά τον τελευταίο μήνα βραβεύτηκε 3 φορές.

Σύμφωνα με τις επικρατέστερες θεωρίες το Reuters σημειώνει ότι o τύμβος μπορεί να είναι η τελευταία κατοικία της συζύγου του Στρατηλάτη, Ολυμπιάδας, της μητέρας του, Ρωξάνης ή κάποιου από τους στρατηγούς του.

«Μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης, πολιτικών αναταραχών και διεθνούς ταπείνωσης λόγω του μνημονίου, οι Έλληνες ψάχνουν απεγνωσμένα για ήρωες και ο Αντώνης Σαμαράς ψάχνει για κάποια καλά νέα», αναφέρει στο πρακτορείο ο κοινωνιολόγος του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, Χρήστος Κεχαγιάς. Ο ίδιος προσθέτει ότι «δίνει στους Έλληνες μια ελπίδα παρά τον μεγάλο αγώνα που κάνουν για να επιβιώσουν. Πρόκειται για το «ιερό δισκοπότηρο» που θα τους επανασυνδέσει με μια περίοδο δύναμης και δόξας».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «οι ιστορίες για την Αμφίπολη πωλούνται σαν… ζεστά κουλούρια, ενώ την ίδια ώρα οι αντίπαλοι του Σαμαρά αντιδρούν με την πολιτική χροιά που έχει δώσει στην ανασκαφή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By