Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Reuters: Οι ελληνκές τράπεζες χρειάζονται 5 δισ. ευρώ

Διαχειρίσιμα εμφανίζονται τα κεφαλαιακά ελλείμματα και με εξαίρεση τη Eurobank δεν θα προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου για φέτος

trapezes

Επιπλέον 5 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν οι τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες προκειμένου να καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται δύο ανώτερες τραπεζικές πηγές.

Το εν λόγω αποτέλεσμα πηγάζει από τους ελέγχους που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την εταιρεία BlackRock, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η ανακεφαλαιοποίηση ύψους 28 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι καθιστά τα τέσσερα μεγάλα ιδρύματα κεφαλαιακά ικανά να αντιμετωπίσουν τυχόν νέα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εικόνα, όπως εκτιμήθηκε κατά τις συναντήσεις που είχαν χθες ανώτατα στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με την ΤτΕ, είναι ότι τα κεφαλαιακά ελλείμματα είναι διαχειρίσιμα, και με εξαίρεση τη Eurobank δεν θα προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου για φέτος.

Η εκτίμηση για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών ιδρυμάτων, της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank και της Alpha Bank, θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθεί από την τρόικα, η οποία αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα εντός των επόμενων ημερών.

Τα επίσημα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By