Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση δύο ομολόγων το 2019

Η Ελλάδα σχεδιάζει τουλάχιστον δύο εκδόσεις ομολόγων την επόμενη χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού της για το 2019, δήλωσαν την Πέμπτη κυβερνητικές πηγές στο Reuters.

Η Ελλάδα βγήκε τον Αύγουστο από οκτώ χρόνια προγραμμάτων διάσωσης πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Θέλει να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων ως κανονικός δανειολήπτης, μολονότι έχει «μαξιλάρι» 25 δισ. ευρώ σε μετρητά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βγει στις αγορές για τουλάχιστον δύο χρόνια, επισημαίνει το πρακτορείο στο δημοσίευμά του.

«Θα είναι πιθανώς ένα μεσοπρόθεσμο ομόλογο και ένα δεύτερο, πιθανώς βραχυπρόθεσμο», δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης στο Reuters, προσθέτοντας ότι και οι δύο πωλήσεις θα είναι μικρές.

Η Ελλάδα έχει αρκετά μετρητά για να αποπληρώσει τα περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια που λήγουν το 2019. Αλλά θέλει να δείξει ότι έχει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών.

Η κυβερνητική πηγή αρνήθηκε να αναφέρει το ποσό του δανεισμού αυτού το επόμενο έτος και μια άλλη πηγή ανέφερε ότι οι συνθήκες της αγοράς θα επηρεάσουν την πιθανή διάρκεια των ομόλογων που προγραμματίζονται για το 2019.

Η απόδοση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε κατά περίπου μισή ποσοστιαία μονάδα, στο 4,29% από τον Μάιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By