Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Reuters: Ο Τσίπρας ρίχνει την ευθύνη των tweet σε βοηθούς του

Τι αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου

Αλέξης

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ρίχνει την ευθύνη για το φιάσκο με τα tweets περί «νευρικών πιλότων» σε βοηθούς του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το σήριαλ με τα επίμαχα «τιτιβίσματα» σχετικά με τους «νευρικούς πιλότους» συνεχίζεται, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται έκθετος και να δέχεται σφοδρή κριτική από τον διεθνή Τύπο, τη στιγμή που η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία δεν έχει κοπάσει έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας αργά το βράδυ της Κυριακής δημοσιοποίησε μέσω των προσωπικών λογαριασμών που διατηρεί στο Twitter (τον @atsipas στα ελληνικά και τον αγγλόφωνο @tsipras_eu) όσα είπε στον κ. Νταβούτογλου περί «νευρικών Τούρκων πιλότων» που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό και τις αιχμές που άφησε θέλοντας να στηλιτεύσει την τουρκική στρατηγική των καθημερινών παραβιάσεων στο Αιγαίο.

«Ευτυχώς οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας», ήταν το επίμαχο μήνυμα που αναρτήθηκε αρχικά στο ελληνόφωνο προφίλ και λίγη ώρα αργότερα στο αγγλόφωνο. Ωστόσο, αργότερα το βράδυ της Κυριακής και αφού είχε ήδη απαντήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός στον Έλληνα ομόλογό του, γράφοντας: «Τα σχόλια για τους πιλότους από τον Αλέξη Τσίπρα δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα», το σχόλιο στη ξενόγλωσση σελίδα διαγράφηκε.

Έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου που κατακεραύνωναν την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επιτεθεί κατ’αυτό τον τρόπο στην Άγκυρα, δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρει πως την ευθύνη για το «φιάσκο» την φέρει βοηθός του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης και αναφέρει ότι ένας βοηθός του πρωθυπουργού ανήρτησε το επίμαχο μήνυμα που πυροδότησε την ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης: «Σημειώθηκε λάθος. Ο Τσίπρας πράγματι είπε αυτά στον Νταβούτογλου (σε κατ’ιδίαν συνάντηση) αλλά δεν επρόκειτο να δημοσιοποιηθούν, έτσι διαγράφησαν».

Αυτό που δεν εξηγούν ωστόσο είναι για ποιο λόγο -αφού αυτό που ανέβηκε στον αγγλικό λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υποτίθεται εμπιστευτική συνομιλία με τον Νταβούτογλου – τα ίδια τουίτς είναι αναρτημένα μέχρι αυτή την ώρα και στην ελληνική γλώσσα;

Τα ερωτήματα, ωστόσο, που προκύπτουν είναι πολλά, καθώς η ελληνική πλευρά δεν απαντά για ποιο λόγο το μήνυμα αναρτήθηκε στην ελληνόφωνη και αγγλόφωνη σελίδα, αλλά στη συνέχεια διεγράφη μόνο από την τελευταία, ενώ αναπάντητο μένει το ερώτημα πώς ένας βοηθός καταφέρνει να βρίσκεται σε κατ’ιδίαν συνάντηση δύο ηγετών και αναλαμβάνει να αναρτήσει τη σχετική φράση στο Twitter χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By