Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Reuters: Πρόστιμα σε πέντε τραπεζικούς κολοσσούς

Συνολικά οι τράπεζες αναμένεται να πληρώσουν πρόστιμα ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων

euro-dollar4

Οι μητρικές εταιρείες ή οι βασικές τραπεζικές μονάδες πέντε μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αναμένεται να αποδεχθούν την ενοχή τους για τις κατηγορίες που τους έχουν ασκηθεί από αμερικανικές αρχές για χειραγώγηση συναλλαγματικών ισοτιμιών, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Οι αμερικανικές τράπεζες JPMorgan Chase και Citigroup, οι βρετανικές Royal Bank of Scotland και Barclays και η ελβετική UBS θα επιδιώξουν πιθανότατα εντός της εβδομάδας διακανονισμό των υποθέσεών τους που ερευνώνται από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η αποδοχή της ενοχής τους για τη συνεννόηση χρηματιστών με σκοπό τη χειραγώγηση συναλλαγματικών ισοτιμιών μπορεί να γίνει και αύριο, δήλωσαν πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Οι τράπεζες αναμένεται να πληρώσουν πρόστιμα ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων ή περισσότερο και η συλλογική διευθέτηση αναμένεται να υπερβεί τα 4,3 δισ. δολάρια που πλήρωσαν ως ποινές έξι τράπεζες τον περασμένο Νοέμβριο.

Εάν οι μητρικές εταιρείες των JPMorgan και Citigroup αποδεχθούν την ενοχή τους, θα είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που γίνεται αυτό από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.