Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Reuters: Τα χρόνια των μνημονίων σε 40 συγκλονιστικές εικόνες

Οκτώ χρόνια σκληρής λιτότητας που άλλαξαν τον κοινωνικό «χάρτη», φτωχοποίησαν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και άνοιξαν μεγάλες πληγές.

Τίποτα και σε κανέναν Ελληνα δεν θα είναι πια το ίδιο…

Το φωτογραφικό χρονικό των οκτώ χρόνων σκληρής λιτότητας που άλλαξαν μια και για πάντα τον κοινωνικό «χάρτη» και τις ζωές των κατοίκων αυτής της χώρας αποτυπώνεται με έναν ιδιαίτερα εύγλωττο τρόπο μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Reuters.

Οκτώ χρόνια μνημόνιο και δέκα χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης αντανακλώνται ηχηρά σε καθένα απ” αυτά τα «κλικ» που συγκέντρωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο. Από τις διαδηλώσεις, τις διαμαρτυρίες και τις συμπλοκές που άλλαξαν ριζικά κι ανεπανόρθωτα την εικόνα της πόλης, στην φτωχοποίηση των αδύναμων στρωμάτων που συνιστούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, κι από την άνοδο της ακροδεξιάς ως τα «άδεια» βλέματα των Ελλήνων και ξένων πολιτικών: η κάμερα του Reuters «μιλάει» όσο χίλιες λέξεις για το δράμα, την ένταση, την αλλαγή παρουσιάζοντας στιγμές που όλοι θυμόμαστε και κάποιοι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Οκτώ χρόνια μνημόνιο και δέκα χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης, λοιπόν. Μια αφορμή για σκέψη και περισυλλογή, για προβληματισμό χωρίς ιδεοληψία και παντός είδους φίλτρα. Για ένα απολογισμό του τι είχαμε, τι χάσαμε και τι (μπορεί να) κερδίσουμε. Για το τι θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές ενάντια στην τάση φυγής τους προς ένα «καλύτερο αύριο» εκτός χώρας. Και για τις δυνάμεις που χρειάζονται ακόμα, καθώς ούτε οι πληγές μπορούν να επουλωθούν, ούτε ο Γολγοθάς να τελειώσει έτσι εύκολα.

8

(Visited 1 times, 1 visits today)
By