Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Revolut: Πενταπλάσια έσοδα, τριπλάσιοι χρήστες σε ένα χρόνο

Κατακόρυφη αύξηση των εσόδων αλλά και των χρηστών της καταγράφει η Revolut, κατά την προηγούμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η FinTech με έδρα το Λονδίνο η οποία από πέρυσι έχει έρθει κι επισήμως στη χώρα μας, μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να πενταπλασιάσει τα έσοδά της, εκτοξεύοντας και τον μηνιαίο όγκο συναλλαγών της στα 1,2 δισ. από τα 200 εκατ. δολάρια αλλά και να τριπλασίασει τον αριθμό των χρηστών της φτάνοντας πλέον τα 1.3 εκατομμύρια από τις 450.000.

Κύρια έμφαση μέσα στη χρονιά που μας πέρασε δόθηκε στη διεθνή επέκταση, την ανάπτυξη πλατφόρμας για διαπραγμάτευση μετοχών και την υποστήριξη πελατών.

Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2017, η Revolut αύξησε τα έσοδα της σχεδόν 5 φορές, από 2,4 εκατ. λίρες σε 12,8 εκατ. λίρες. Το ίδιο διάστημα, η Revolut υπερδιπλασίασε το εργατικό δυναμικό σε περισσότερους από 400 ανθρώπους, ενώ επεκτάθηκε και σε 10 διεθνείς αγορές, έκανε αίτηση για Ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια και ξεκίνησε να εργάζεται για το χτίσιμο της, μοναδικής στην Ευρώπη, πλατφόρμα συναλλαγών μετοχών χωρίς προμήθειες.

Παρότι η αύξηση εσόδων και η μείωση του κόστους παραμένει σημαντικός στόχος για την εταιρεία βασική εστίασή της παραμένει επέκταση σε διεθνείς αγορές, η αύξηση της ομάδας υποστήριξης πελατών της και η προώθηση καινοτόμων νέων προϊόντων, όπως η δωρεάν διαπραγμάτευση μετοχών που παρουσιάστηκε μέσα στο χρόνο.

«Στην πραγματικότητα, εγκαινιάσαμε όλα τα προϊόντα που παράγουν έσοδα μέσα στην πορεία του έτους, όπως οι Premium λογαριασμοί μας τον Απρίλιο, οι λογαριασμοί για επιχειρήσεις τον Ιούνιο και τα κρυπτονομίσματα τον Δεκέμβριο. Ως εκ τούτου, είμαι πραγματικά ικανοποιημένος που είχαμε τη δυνατότητα να πενταπλασιάσουμε τα έσοδά μας και να τριπλασιάσουμε τους αριθμούς των πελατών μας το 2017», δήλωσε ο Νικ Στορόνσκι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος. «Η ανάπτυξή μας καθοδηγείται από την τοποθέτηση του πελάτη στον πυρήνα οτιδήποτε κάνουμε. Εκτός από την προσφορά των καλύτερων αναλύσεων δαπανών και των φθηνότερων ξένων συναλλαγών στην αγορά, οι πελάτες μας εμπιστεύονται ότι θα καινοτομούμε διαρκώς και θα διαταράσσουμε τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία προς όφελός τους, λανσάροντας νέα και συναρπαστικά προϊόντα που θα τους εξοικονομούν χρόνο και χρήμα» συμπλήρωσε.

Αντίστοιχους ρυθμούς ανάπτυξης μάλιστα, αναμένουν τα στελέχη της και την τρέχουσα χρονιά. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η Revolut έχει τώρα πάνω από 2,5 εκατομμύρια χρήστες, ανοίγοντας 7.000 νέους λογαριασμούς την ημέρα, επεξεργάζεται τώρα 3 δισεκατομμύρια δολάρια μηνιαίως και έχει ξεπεράσει τους 500 εργαζόμενους παγκοσμίως.

«Ενώ είμαστε σε καλό δρόμο για να αυξήσουμε τα έσοδά μας σχεδόν 5 φορές φέτος, τον περασμένο μήνα ξεκινήσαμε τη νέα μας κάρτα Metal, ένα συνδρομητικό πλάνο που κοστίζει €13,99 το μήνα, με πάνω από 20.000 πελάτες να αναβαθμίζονται άμεσα και πάνω από 60.000 εγγεγραμμένους στην λίστα αναμονής. Επίσης, θα λανσάρουμε σύντομα την πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μετοχών, το οποίο θα δημιουργήσει επίσης έσοδα. Ο πελάτης βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο, ένας από τους βασικούς τομείς της επένδυσης φέτος θα είναι η πρόσληψη και η κατάρτιση ακόμα περισσότερων πρακτόρων υποστήριξης πελατών. Ενώ διπλασιάσαμε τον αριθμό των αντιπροσώπων μας το περασμένο έτος και πλέον προσφέρουμε 24×7 εξυπηρέτηση, σκοπεύουμε να διπλασιάσουμε ξανά το μέγεθος της ομάδας φέτος και θα ανοίξουμε ένα νέο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών σε μια νέα Ευρωπαϊκή πόλη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στορόνσκι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By