Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ριφιφί στο Ψυχικό: Έτσι παραβιάστηκαν με κατσαβίδι οι θυρίδες – Χρειάστηκαν μόλις δυο λεπτά!

Πολύ εύκολο φαίνεται πως ήταν να διαρρήξει κάποιος θυρίδες σε τράπεζες. Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως μετά τη διάρρηξη με λεία μαμούθ στο Ψυχικό.

Η «αυτοψία» του δικαστικού πραγματογνώμονα, Γιώργου Ραυτογιάννη, στην τράπεζα στο Ψυχικό όπου έγινε το ριφιφί στις θυρίδες, αποδεικνύει το πόσο εύκολο μπορεί να είναι το να ανοίξει κάποιος με θυρίδα με κατσαβίδι. Σημειώνεται ότι με τον τρόπο αυτό κατηγορείται πως τις άνοιξε ο 58χρονος.

Ο Γιώργος Ραυτογιάννης που κλήθηκε και παρέδωσε την αναφορά του εκ μέρους του δημοσίου, χρειάστηκε μόλις δυο λεπτά για να παραβιάσει και τις δυο κλειδαριές που διαθέτει κάθε μια από τις θυρίδες, χρησιμοποιώντας απλά ως διαρρηκτικό εργαλείο ένα απλό κατσαβίδι, αντίστοιχο μ’ αυτό που βρέθηκε στην κατοχή του 58χρονου.

Ο κ. Ραυτογιάννης μιλώντας στο newsit.gr επεσήμανε την ευκολία με την οποία κάποιος μπορεί να παραβιάσει μια προς μια αυτές τις θυρίδες. «Πίεσα με το κατσαβίδι το πορτάκι της θυρίδας, τόσο όσο χρειάστηκε για να κοπεί στα δυο η γλώσσα της κλειδαριάς.

Δεν χρειάστηκε δηλαδή καν να παραβιάσω πρώτα την θυρίδα με κάποιο αντικλείδι ή πασπαρτού. Με ελάχιστη δύναμη η γλώσσα γίνεται κομμάτια. Και δυστυχώς επειδή αυτός ο φωριαμός με τις θυρίδες είναι ξένης κατασκευής αυτό συμβαίνει και με όλες σχεδόν τις τραπεζικές θυρίδες γενικά στη χώρα μας.

Και είναι δίκοπο μαχαίρι να ληφθούν άλλα μέτρα πέραν των κλειδαριών, αφού η πρόσβαση στις θυρίδες είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση του κάθε ενοικιαστή …», καταλήγει ο έμπειρος δικαστικός πραγματογνώμονας.

Οι συνήγοροι του 59χρονου πρόκειται να υποβάλλουν αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας καθώς το πλαστικό κουτί με το DNA, δεν είναι στα πειστήρια-κατασχεθέντα και μέχρι σήμερα είναι κανονικά στη θέση του για να … εξυπηρετήσει τον επόμενο ενοικιαστή της θυρίδας.

Η υπεραστική γραμμή του 58χρονου που κατηγορείται για το «χρυσό» ριφιφί δεν αμφισβητεί την «γνησιότητα» του DNA αλλά τον τρόπο ύπαρξης του ή για την ακρίβεια μεταφοράς του στο μπεζ πλαστικό κουτί, στο οποίο οι κάτοχοι των θυρίδων τοποθετούν μέσα τα πολύτιμα αντικείμενά τους [χρήματα, κοσμήματα κτλ].

Το κουτί αυτό είναι το αποσπώμενο κομμάτι της θυρίδας το οποίο οι κάτοχοι έχουν την δυνατότητα να το τοποθετούν και στο τραπέζι που βρίσκεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του τραπεζικού υποκαταστήματος και στη συνέχεια να το κλειδώνουν μέσα στη θυρίδα. Θεωρούν δηλαδή ότι ο ιδρώτας του 58χρονου, «κουβαλήθηκε» μέσα στο κουτί από την πραγματική ενοικιάστρια της θυρίδας, όταν εκείνη ακούμπησε πάνω σε «αποτύπωμα» που είχε αφήσει τυχαία ο 58χρονος σε κοινή θέα …

Το DNA πάντως είναι μείγμα δικό του, της πραγματικής ιδιοκτήτριας της θυρίδας και ενός ακόμη άγνωστου προσώπου που παραμένει «ορφανό». Πάντως απ’ τους τρεις, η γυναίκα φέρεται να διαθέτει μεγαλύτερο φορτίο κυττάρων απ’ τους υπολοίπους.

Για το σκοπό αυτό ο κατηγορούμενος πρόκειται να επιστρατεύσει ως τεχνικό σύμβουλο τον γενετιστή κ. Φιτσιάλο με τον οποίο και ήδη έχουν έρθει σε επαφή οι συνήγοροι του Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By