Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Ρήγας: Ο Κουβέλης επανέρχεται στο αυτονόητο και την υπεύθυνη στάση της Αριστεράς

«Δεν θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αυτή τη στιγμή έχει ως προτεραιότητά του να δημιουργήσει κόμμα ή να δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξή του»

rigas

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικού σκοπού,αλλά και τα σενάρια για το κόμμα Παπανδρέου μίλησε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

Για τις δηλώσεις Κουβέλη στον ΒΗΜΑ FM και την προεδρική εκλογή,ο κ.Ρήγας επισήμανε:

«Αυτό που διατύπωσε ο κ. Κουβέλης έχει να κάνει με αυτό που πιστεύω προσωπικά, αλλά και η κοινωνία, ότι είναι ο κ. Κουβέλης και σχετικά με το ρόλο που θέλουμε να παίζει ο κ. Κουβέλης στα πολιτικά του τόπου. Είναι η επαναφορά στο αυτονόητο, την υπεύθυνη στάση, της υπεύθυνης Αριστεράς. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Κουβέλης και οι βουλευτές της Αριστεράς να μην κατανοούν όχι μόνο από τη βοή της κοινωνίας, αλλά και από την πραγματιστική συμπεριφορά και ανάλυση των εξελίξεων τι ζημιά θα επιφέρει στη χώρα μια αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και η όδευση σε εκλογές, με αμφίβολο αποτέλεσμα και αμφίβολη λήξη αυτής της περιόδου. Θεωρώ λοιπόν ότι ο κ. Κουβέλης προσπαθεί – και αυτό είναι θεμιτό και κατανοητό – να επαναδιατυπώσει τη θέση της ΔΗΜΑΡ και δεν αποκλείω καμία εξέλιξη και θεωρώ επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος και άτεγκτος σ’ αυτή τη φάση. Προέχει – και εκφράζω και την άποψη του ΠΑΣΟΚ – η διατήρηση της εθνικής σταθερότητας και γι’ αυτό τα κόμματα που είναι υπεύθυνα πρέπει να πάρουν όποια πρωτοβουλία απαιτείται στα θεσμικά όρια και πλαίσια, προκειμένου να μην καταλήξουμε σε αδιέξοδο. Και το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, έχει την ευθύνη και το χρέος και την υπευθυνότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα απεγκλωβίσουν βουλευτές και το Κοινοβούλιο και την ίδια τη χώρα από αδιέξοδα.»

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβέρνησης εθνικού σκοπού, είπε:

«Η κυβέρνηση εθνικού σκοπού προφανώς περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο. Δεν είναι για μας λοιπόν λύση. (Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με τη ΔΗΜΑΡ) για τις πολιτικές που μπορούν να αποτελέσουν τα κρίσιμα βήματα από εδώ, μέχρις ότου προσδιορίσουμε το χρόνο διεξαγωγής εκλογών. Πιστεύω ότι όλα τα κρίσιμα ζητήματα μπορούν να βρεθούν στο τραπέζι και να υπάρξει συμφωνία. Βεβαίως, αυτό δεν μπορεί να έχει ούτε τη μορφή παζαριού ούτε μυστικών συμφωνιών.

Δεν έχει αποφασιστεί κάτι, για να μην προκαταλάβω οτιδήποτε. Σας λέω, όμως, ότι το ΠΑΣΟΚ, ως δύναμη σταθερότητας και ευθύνης, έχει καθήκον και πιστεύω ότι μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην άρση των αδιεξόδων που δημιουργούνται.»

Kληθείς, τέλος να σχολιάσει τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, σημείωσε

«Δεν θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αυτή τη στιγμή έχει ως προτεραιότητά του να δημιουργήσει κόμμα ή να δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξή του. Δεν θα ήθελα να το πιστεύω, διότι αδικεί τον εαυτό του και μαζί όλους εμάς που δώσαμε, μαζί του, έναν αγώνα.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By