Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ρήγας προς 53: Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Τι αναφέρει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

panagiotis rigas2

Μήνυμα προς τους «53» έστειλε σήμερα ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, ο οποίος μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να είναι προσεχτικά.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και ερωτηθείς για το νέο κείμενο των «53», με το οποίο τοποθετούνταν για όλα τα ανοικτά πολιτικά ζητήματα και κυρίως τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και το μνημόνιο, ο κ. Ρήγας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κόμμα δημοκρατικό έχει πλουραλιστικές απόψεις και δεν θα γίνει νεκροταφείο».

«Ταυτόχρονα όμως πρέπει να είμαστε και προσεχτικοί», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «κανείς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, είναι σκέψεις και αγωνίες που μπορεί να κάνει ο καθένας μέσα στο κόμμα, είναι σεβαστές, και έχουμε καταφέρει αυτή τη στιγμή με συλλογικό τρόπο να παίρνουμε ομόφωνες αποφάσεις και στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή.

«Είναι σκέψεις και αγωνίες που υπάρχουν με αυτά τα δεδομένα τα οποία συναντάμε σήμερα. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και θα υπάρξει παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος για το αντίθετο. Στην πορεία των διαπραγματεύσεων δεν υπήρξαν αντιρρήσεις στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Τα στοιχεία που υπάρχουν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι προς θετική κατεύθυνση. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάζει το ΔΝΤ εμπόδια, χρησιμοποιώντας στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», επισήμανε ακόμα.

«Εμείς από την μεριά μας ήμασταν έτοιμοι και με το φορολογικό και με το ασφαλιστικό εδώ και δύο μήνες. Υπάρχουν καθυστερήσεις συνεχόμενες από την μεριά των θεσμών. Αν συνεχιστεί αυτό η συμπλήρωσε δεν μπορεί ν” αντέξει με αυτούς τους όρους», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τη στάση της ΝΔ «απαράδεκτη πολιτικά και κοινωνικά», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει το ΔΝΤ, τις ιδιωτικοποιήσεις, που πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερες, το lock out, την απελευθέρωση των απολύσεων, και έπειτα να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν ολοκληρώνει την αξιολόγηση και ότι τα μέτρα είναι δυσβάστακτα- όταν πήραν σε 5 χρόνια 65 δισ. μέτρα, και η δική μας συμφωνία περιλαμβάνει άλλου είδους μέτρα».

By