Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Ρίγη συγκίνησης: Πυροσβέστης στην Αυστραλία κοιμάται μόλις πέντε λεπτά στον κήπο του σπιτιού του

Κάθε μέρα που περνάει οι εικόνες που έρχονται από την Αυστραλία καταδεικνύουν την τραγική κατάσταση που ζει η χώρα.

Η χώρα ζει μια από τις χειρότερες περιόδους της, αφού η καταστροφή που έχει υποστεί είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Στις εικόνες που προκαλούν ρίγη συγκίνησης έρχεται να προστεθεί ακόμα μια, την οποία δημοσίευσε μια γυναίκα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Η εν λόγω φωτογραφία απεικονίζει τον πατέρα της, πυροσβέστης στο επάγγελμα, που κοιμάται στην μπροστινή αυλή μετά από την 10η σερί 12ωρη βάρδιά του στην μάχη των πυρκαγιών, με την οικογένεια να προσπαθεί να προστατεύσει το σπίτι της.

Η νεαρή γυναίκα από την Νέα Νότια Ουαλία, Τζένα Ο’Κιφ, δημοσίευσε την φωτογραφία του εμφανώς ταλαιπωρημένου άνδρα, που θέλησε να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά, προτού συμβάλει στην προστασία της οικογενειακής περιουσίας.

«Αυτή είναι η φωτογραφία του πατέρα μου που κοιμάται 5 λεπτά στον κήπο, ενώ ο αδερφός μου παρακολουθεί την πυρκαγιά που καίει στην κορυφή του αγροκτήματός μας, αφού έχει τελειώσει την 12ωρη+ βάρδια του επί 10 μέρες σερί, σε έναν αγώνα κατά των πυρκαγιών στην κοινότητά μας» έγραψε η νεαρή γυναίκα.

«Η οικογένειά μου παλεύει με αυτές τις φωτιές στο αγρόκτημα και στην κοινότητά μας χωρίς διακοπή για πάνω από έναν μήνα. Είναι κουρασμένοι, πονάνε και έχουν ξεμείνει από πόρους» συμπλήρωσε.

«Σήμερα άκουσα τον πατέρα μου να κλαίει, λέγοντας: ‘Τζεν δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, δεν τελειώνει ποτέ’. Έχουμε ακόμη 50 ημέρες καλοκαιριού, δεν είμαστε καν στα μισά και την ίδια στιγμή, μοιάζει ατελείωτο.

Μην παγιδευτείτε στην αρνητικότητα, την πολιτική, τα νέα του Facebook, το δράμα. Η Αυστραλία φλέγεται και υπάρχουν γενναίοι άνθρωποι σε ολόκληρη την χώρα που εθελοντικά αγωνίζονται μέρα με την ημέρα για να κρατήσουν ασφαλή τα σπίτια και τις ζωές μας» καταλήγει η ανάρτησή της.

This is a picture of my Dad getting 5 mins sleep on our front lawn, while my brother keeps watch over the fire burning…

Gepostet von Jenna O'Keeffe am Samstag, 4. Januar 2020

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail ο πατέρας της νεαρής κοπέλας τελικά κατέρρευσε την Κυριακή έχοντας περάσει πάνω από μία εβδομάδα στο κυρίως μέτωπο της μάχης κατά των πυρκαγιών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By