Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

«Ριψοκίνδυνη υπόθεση οι εκλογές για ΣΥΡΙΖΑ»

Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σχολιάζει το ντιμπέϊτ μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη

meimarakis - tsipras3

Στο χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη αναφέρεται δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, με τίτλο «Μια βραδιά με χαμόγελα».

«Ο Αντώνης Σαμαράς απλά τον περιφρονούσε, ο Ευάγγελος Μαϊμαράκης τον παίρνει στα σοβαρά, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό ελπίδες. Ο νυν επικεφαλής της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας φάνηκε ανθεκτικός στις επιθέσεις του Αλέξη Τσίπρα στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ της Δευτέρας, ενισχύοντας έτσι τις εκτιμήσεις ότι η μάχη θα κριθεί στο νήμα. Μετά την ήττα Σαμαρά τον Ιανουάριο, στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής το συντηρητικό κατεστημένο θα μπορούσε να επιστρέψει στην εξουσία», αναφέρει η εφημερίδα.

Σχολιάζοντας ότι τους Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Μεϊμαράκη χωρίζουν «20 χρόνια αλλά και ένας ολόκληρος κόσμος», η Der Standard σημειώνει ότι ενώ «αρχικά οι εκλογές φαίνονταν εύκολη υπόθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ, εξελίχθηκαν τάχιστα σε μια ριψοκίνδυνη υπόθεση.

«Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν τα ίδια περίπου ποσοστά. Η δημοτικότητα του Τσίπρα έχει συρρικνωθεί, ενώ μια ήττα την ερχόμενη Κυριακή, έπειτα από μόλις επτά μήνες διακυβέρνησης, φαντάζει πλέον πιθανή», παρατηρεί η εφημερίδα.

Πηγή: Deutsche Welle

By