Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Ρυθμίσεις για τα αυτοκίνητα που επέβαιναν στο Norman Atlantic

Με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου

norman-atlantic-2

Θέματα αντικατάστασης και οριστικής διαγραφής των αυτοκινήτων, τα οποία ευρίσκοντο μέσα στο πλοίο Norman Atlantic, ρυθμίζονται με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

– Για τα Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης, επιτρέπεται η αντικατάσταση χωρίς την υποχρέωση υποβολής αποτυπωμάτων των αριθμών πλαισίων και χωρίς την υποχρέωση καταβολής των παραβόλων που απαιτούνται για την αντικατάσταση των πινακίδων.

– Για τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η αντικατάσταση τους, χωρίς την υποχρέωση υποβολής ανάλογου με το μικτό βάρος ύψος ακαθαρίστων εσόδων.

– Για τα επιβατικά και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 4000 χιλιόγραμμα αυτοκίνητα επιτρέπεται η οριστική διαγραφή αυτών με μόνο δικαιολογητικό την υποβολή του αποδεικτικού επιβίβασης του αυτοκινήτου επί του οχήματος.

Ακόμη, ο κ. Παπαδόπουλος απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με την οποία ζητά την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων αυτών ή σε περίπτωση καταβολής την επιστροφή τους.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πέρασαν μια οδυνηρή περιπέτεια και εκτός από τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν για την ζωή τους έχασαν και τα οχήματα τους, πολλά από τα οποία (φορτηγά) ήταν και η εργασία τους» δήλωσε ο υφυπουργός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By