Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Ρόδος: Οι εφοριακοί πρότειναν μία… εναλλακτική στον επιχειρηματία! Σάλος, ένα μυστικό σχέδιο και συλλήψεις

Οι εφοριακοί πήγαν για έλεγχο στην επιχείρηση και ξεσκέπασαν γρήγορα μια καραμπινάτη παρανομία. Τα όσα ακολούθησαν προκάλεσαν αίσθηση. Η Ρόδος παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις αποκαλύψεις για την υπόθεση…

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων δύο εφοριακών από την Κρήτη για τα αδικήματα της δωροληψίας, της εκβίασης επιχείρησης από κοινού, της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος από κοινού κατ’ εξακολούθηση αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο, που υιοθέτησε αυτούσια σχετική πρόταση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, αποφάσισε παραπέρα να μην γίνει κατηγορία σε βάρος των κατηγορουμένων για τις επιμέρους πράξεις της πλαστογραφίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πράξη που φέρεται να τελέστηκε στη Ρόδο την 26η Ιουνίου 2017, την πράξη της παράβασης καθήκοντος κατά συναυτουργία που φέρεται να τελέστηκε στην Ρόδο, την ίδια μέρα και αφορά διορθώσεις στο έντυπο Σ.Δ.Ε. και κατά ενός εκ των δύο για την επιμέρους πράξη παραβάσεως καθήκοντος που διέπραξε κατά μόνας κατά τα έτη 2016-2017.

Πρόκειται για έναν 54χρονο και έναν 40χρονο, υπάλληλοι ΔΟΥ από την Κρήτη. Οι δύο εφοριακοί, συνελήφθησαν τον Ιούνιο του 2017 στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Φέρονται ειδικότερα να κατελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου επ’ αυτοφώρω να δέχονται “δώρο” 300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από Ροδίτη επιχειρηματία προκειμένου να μην του επιβάλουν πρόστιμο για την απασχόληση ανασφάλιστου υπαλλήλου σε rent-a-car, ιδιοκτησίας της κόρης του.Οι ίδιοι αρνούνται κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται.

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι εκβιάστηκε και απευθύνθηκε στην αστυνομία. Εκείνη οργάνωσαν το μυστικό σχέδιο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και λίγο αργότερα, πέρασαν χειροπέδες στους εφοριακούς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By