Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Ρόδος: Στον εισαγγελέα δύο Σύριοι με την κατηγορία της δουλεμπορίας

Τρεις νεκροί τα θύματα του ναυαγίου

rodos metanastes

Στον εισαγγελέα Ρόδου θα οδηγηθούν σήμερα δύο άτομα, υπήκοοι Συρίας 26 και 27 ετών αντίστοιχα, που φέρεται να οργάνωσαν τη μεταφορά των δεκάδων παράτυπων μεταναστών με ιστιοφόρο σκάφος που προσάραξε χθες στη περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα (ένας άνδρας μία γυναίκα και ένα παιδί). Οι δύο διακινητές αναγνωρίστηκαν από τους παράτυπους ματανάστες στη διάρκεια της προανάκρισης.

Ο αριθμός των διασωθέντων παράτυπων μεταναστών ανέρχεται σε 90, ενώ στο σκάφος ήταν συνολικά 93 άτομα στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Από αυτούς 62 είναι άνδρες, 22 γυναίκες και 6 παιδιά.

rodos metanastes3

rodos metanastes5 rodos metanastes4

Στο μεταξύ, στη διάσωση σαράντα δύο (42) παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν σε πνευστή ακυβέρνητο λέμβο στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου Λέσβου προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Επίσης άλλοι τριάντα εννέα (39) παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες χθες στο Φαρμακονήσι, από τη στρατιωτική φρουρά. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)