Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Rolls-Royce: Θέτει σε προσωρινή αργία 4.000 υπαλλήλους

Η βρετανική κατασκευάστρια κινητήρων αεροσκαφών Rolls-Royce ανακοίνωσε μείωση του προσωπικού της, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη συρρίκνωση που προκάλεσε ο κορωνοϊός στην αγορά αεροναυπηγικής. Όπως επισήμανε, θα ενημερώσει τους εργαζομένους που πλήττονται πριν τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Η εταιρεία που αποτελεί έναν από τους βασικότερους κατασκευαστές κινητήρων αεροσκαφών στον κόσμο, ανέφερε ότι μειώνει τις προβλέψεις της για την παραγωγή κινητήρων φέτος κι ότι προχωρά σε ενέργειες για την εξοικονόμηση ενός δισ. στερλινών. Παράλληλα, θα κάνει διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα για τυχόν απολύσεις.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Rolls, ένα από τα ιστορικά ονόματα της βρετανικής βιομηχανίας, προσπαθούσε να ανακάμψει μετά από ένα πολυετές σχέδιο αναδιάρθρωσης, όταν χτύπησε η κρίση του κορωνοϊού.

Όπως και χιλιάδες άλλες βρετανικές επιχειρήσεις , ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε αναγκαστική αργία 4.000 προσωπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται να παράξει 250 κινητήρες για το 2020, έναντι πρόβλεψης για 450.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By