Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στο Τελ Αβίβ βρίσκεται το ιδιωτικό αεροσκάφος του

Απογειώθηκε χθες το βράδυ από τη Μόσχα – Δεν είναι γνωστό εάν ο Ρωσοισραηλινός ολιγάρχης ήταν στην πτήση

Μέσα στο βαθύ σκοτάδι απογειώθηκε χτες από τη Μόσχα το ιδιωτικό αεροσκάφος του Ρώσου ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς και, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, ο τελικός προορισμός του ήταν το Ισραήλ.

Με τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου δισεκατομμυριούχου να έχουν πληγεί από τις εξοντωτικές κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου εξαιτίας των διασυνδέσεών του με το Κρεμλίνο, ο Αμπράμοβιτς προσπαθεί να περισώσει ότι έχει και δεν έχει.

Με βάση δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», το πολυτελές αεροσκάφος του Ρώσου Μίδα, αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ, προσγειώθηκε αργά χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ .

Το αεροσκάφος «Gulfstream G650ER» έφτασε χθες στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ιστότοπους παρακολούθησης πτήσεων και, όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, δεν είναι γνωστό εάν ο 55χρονος Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει ισραηλινή υπηκοότητα, επέβαινε στην πτήση.

lane12

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος γεννήθηκε σε εβραϊκή οικογένεια, μόλις την περασμένη εβδομάδα έκανε μια «γενναιόδωρη», οκταψήφια δωρεά στο Γιαντ Βασέμ – Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Εξάλλου, ο Ρωσοϊσραηλινός ολιγάρχης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής του ιδρύματος, όπως αναφέρει η Washington Post.

Ωστόσο, υπό το φως των εξελίξεων στην Ουκρανία, το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος του Ισραήλ, διέκοψε πριν από τέσσερις ημέρες τις σχέσεις με τον Ρωσοϊσραηλινό δισεκατομμυριούχο .

«Το «Γιαντ Βασέμ» αποφάσισε να αναστείλει τη στρατηγική συνεργασία με τον κ. Ρόμαν Αμπράμοβιτς», ανέφερε το ίδρυμα στη σύντομη ανακοίνωσή του, στο πλαίσιο κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αμπράμοβιτς απέκτησε ισραηλινή υπηκοότητα πριν από τέσσερα χρόνια, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο καθυστέρησε την ανανέωση της βίζας του.

Ανάμεσα στα ακίνητά του στο Ισραήλ είναι μια παραθαλάσσια περιοχή στην Χερζλίγια.

Ο Αμπράμοβιτς πάντως έχει και ορισμένους σημαντικούς υποστηρικτές. Ένας αρχιραβίνος και ο πρόεδρος του «Γιαντ Βασέμ» ήταν μεταξύ εκείνων που έγραψαν στον πρεσβευτή των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, καλώντας την Ουάσινγκτον να μην του επιβάλει κυρώσεις.

By