Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Ρωμανιάς: Καμία μείωση σε συντάξεις

Ο ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία μείωση ούτε στις κυρίες ούτε στις επικουρικές συντάξεις

romanias

Ο  ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπής των μεγάλων επικουρικών συντάξεων, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους-πιστωτές, ξεκαθάρισε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ ότι δεν θα γίνει καμία μείωση ούτε στις κυρίες ούτε στις επικουρικές συντάξεις.

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ, όπως η Κριστίν Λαγκάντ και ο Πόουλ Τόμσεν, αλλά και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχουν προειδοποιήσει πως το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας δεν είναι βιώσιμο εάν δεν μεταρρυθμιστεί.

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε λίγες ώρες πριν το Eurogroup της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα – φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάργηση ορισμένων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων – όμως τόνισε ότι είναι λάθος από την πλευρά των εταίρων να ζητούν μειώσεις συντάξεων.

Το ασφαλιστικό, μαζί με τα εργασιακά και τους συντελεστές του ΦΠΑ είναι τα μεγαλύτερα «αγκάθια» που παραμένουν στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

By