Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Ρωμανιάς: «Βλέπει» ενδιάμεση συμφωνία μέσα στο Μάϊο

«Διεξάγονται πλέον συζητήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης

romanias

Την εκτίμησή του ότι η Αθήνα θα έρθει σε ενδιάμεση συμφωνία με τους θεσμούς μέσα στο Μάιο εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς. Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega ο κ. Ρωμανιάς τόνισε πως όταν τελειώσει η ενδιάμεση συμφωνία και η χώρα λάβει κάποια χρήματα από τους δανειστές της θα τεθούν εν συνεχεία και ζητήματα του μέλλοντος.

Ανέφερε ότι διεξάγονται πλέον συζητήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των ορίων συνταξιοδότησης.

Ο κ. Ρωμανιάς τόνισε ότι το ζήτημα εγείρεται για όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 – καθώς από 1/1/2013 όλοι ανέβηκαν στα 67 για πλήρη σύνταξη- και έκανε λόγο για πρόθεση υποχώρησης της κυβέρνησης να θεσπιστούν τα νέα όρια για αυτούς από 1/1/2026, κάτι που ωστόσο ακόμα βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων.

Όπως υπογράμμισε οι θεσμοί έστειλαν e-mail ζητώντας να μάθουν πόσοι ακριβώς εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, με τον κ. Ρωμανιά να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό αλλά να εκτιμά ότι είναι κοντά στις 300.000 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By