Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ρώσοι και Συριοι στρατιώτες επελαύνουν στα σύνορα με τη Τουρκία

Στρατιωτικός αναβρασμός επικρατεί στη περιοχή των Τουρκοσυριακών συνόρων

gaza stratos

 

Ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από τη ρωσική αεροπορία, προωθήθηκε την Κυριακή προς την κατεύθυνση μιας πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα, στο πλαίσιο της επίθεσης-αστραπή που διεξάγει στην επαρχία του Χαλεπίου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Τα στρατεύματα του καθεστώτος βρίσκονται πλέον σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πόλη Ταλ Ριφάατ, ένα από τα τρία τελευταία προπύργια των ανταρτών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου», μαζί με την Αζάζ και τη Μαρέα, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Η Ταλ Ριφάατ βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών από το 2012.

«Το καθεστώς προχωρεί προς το βόρειο τμήμα της επαρχίας για να καταλάβει την Ταλ Ριφάατ και μετά την Αζάζ με τελικό στόχο να φθάσει στα τουρκικά σύνορα για να εμποδίσει κάθε διέλευση ανταρτών και όπλων από την Τουρκία», σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.

Η εφημερίδα «Αλ Ουατάν» που πρόσκειται στο καθεστώς αναφέρει επίσης σήμερα ότι «ο στρατός προχώρησε προς την Ταλ Ριφάατ (…) Αν πέσει αυτή η πόλη, ο στρατός θα μπορέσει να προχωρήσει για να θέσει υπό τον έλεγχό του ολόκληρο το βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου».

Εξάλλου, στην επαρχία της Δαμασκού, ο στρατός έχει περικυκλώσει από το Σάββατο το βράδυ την πόλη Νταράγια, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών νοτίως της πρωτεύουσας, η οποία βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων από το 2012.