Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Ρωσία : Διάσημος ιστορικός σκότωσε και τεμάχισε φοιτήτριά του

Αποτροπιασμός επικρατεί στην Ρωσία αναφορικά με την βάναυση δολοφονία 24χρονης φοιτήτριας από γνωστό Ρώσο καθηγητή Ιστορίας.

Ο Όλεγκ Σοκόλοφ, διάσημος Ρώσος ιστορικός και καθηγητής με εξειδίκευση στον Ναπολέοντα στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρόπουλος, συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 24χρονης φοιτήτριάς του, όταν ανασύρθηκε από τον παγωμένο ποταμό Μόικα, φέροντας δύο κομμένα χέρια στο σακίδιό του.

Ο διάσημος 63χρονος ιστορικός φαίνεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με την 24χρονη φοιτήτρια ενώ κάποια ρωσικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ήταν μακρινής συγγενής του.

Πρόκειται για την 24χρονη Αναστία Γιετσένκο, τα χέρια της οποίας βρέθηκαν στο σακίδιο του καθηγητή της, κομμένα από τους αγκώνες.

«Ένας άνδρας 63 χρόνων βρέθηκε το πρωί στον ποταμό Μόικα, στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης. Στο σακίδιο πλάτης που έφερε, βρέθηκαν δύο γυναικεία χέρια και ένα πιστόλι κρότου. Θεωρείται ύποπτος για φόνο» αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου της Επιτροπής Έρευνας της Ρωσίας.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες φέρνει στο φως δημοσίευμα της Daily Mail, που αναφέρει ότι σε έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν το κεφάλι της 24χρονης όπως και το σώμα της, δίπλα σε ένα πριόνι στο διαμέρισμα όπου διέμενε ο καθηγητής.

Ο καθηγητής, σύμφωνα με την ίδια πηγή, παραδέχθηκε ότι σκότωσε την 24χρονη φοιτήτριά του «κατά λάθος» μετά από μία διένεξη που είχαν.

Στο μεταξύ, ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης έπεσε στο νερό ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και προσπαθούσε να εξαφανίσει τα μέλη της δολοφονημένης φοιτήτριας, απορρίπτοντάς τα στο ποταμό.

Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο δολοφόνος μαζί με την 24χρονη φοιτήτρια, σε μία αναβίωση σκηνής της εποχής του Ναπολέοντα, ειδικότητα του καθηγητή.

Ο δράστης αποτελεί τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ένωσης της Στρατιωτικής Ιστορίας ενώ έχει τιμηθεί και με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στην Γαλλία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By