Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ρωσία: Έτοιμη να ξεκινήσει μαζικό εμβολιασμό η Μόσχα

Έτοιμη να ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό κατά της Covid-19 είναι η Μόσχα και επί του παρόντος περιμένει να παραλάβει μεγάλες ποσότητες του εμβολίου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

Ο δήμαρχος είπε ότι δεν είναι στα σχέδιά του να μπει η πόλη σε καραντίνα, μολονότι στη Ρωσία καταγράφεται ρεκόρ νέων κρουσμάτων και θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Παρέτεινε, ωστόσο, πέραν της Πρωτοχρονιάς ως τις 15 Ιανουαρίου την περίοδο αυτοαπομόνωσης που συνιστούν οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας στους κατοίκους άνω των 65 ετών και στις ομάδες υψηλού κινδύνου για λόγους πρόληψης.

Ο Σομπιάνιν σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως τουλάχιστον το 30% του προσωπικού των εταιρειών που βρίσκονται στην πρωτεύουσα, στο οποίο είχε ήδη συσταθεί τηλεργασία.

Η Μόσχα, η πόλη των περισσότερων από 12,5 εκατομμυρίων κατοίκων, καταγράφει ημερησίως χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 92% κατά το νέου κορωνοϊού.

Η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, αλλά οι αρχές αποφεύγουν να επιβάλουν ένα αυστηρό lockdown, λέγοντας ότι η λήψη στοχευμένων μέτρων επαρκεί.

Σήμερα καταγράφηκε ρεκόρ 25.487 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ένα 24ωρο, με τα οποία ανήλθαν σε συνολικά 2.187.990 οι προσβληθέντες από τον SARS-CoV-2 στη χώρα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκε επίσης ρεκόρ 524 νέων θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την νόσο αυτή στη Ρωσία ανήλθε σε 38.062.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By