Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Ρωσία: Η Aeroflot διακόπτει όλες τις πτήσεις της στο εξωτερικό εκτός από την Λευκορωσία από τις 8 Μαρτίου

Η αεροπορική εταιρεία Aeroflot θα διακόψει όλες τις πτήσεις από Ρωσία στο εξωτερικό με εξαίρεση αυτές προς και από τη Λευκορωσία από τις 8 Μαρτίου.

Την ανακοίνωση της εταιρείας δημοσίευσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο TASS. Η κρατική αεροπορική αρχή της Ρωσίας σήμερα συνέστησε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με αεροσκάφη μισθωμένα στο εξωτερικό να αναστείλουν τις επιβατικές και εμπορικές πτήσεις στο εξωτερικό από τη Ρωσία από τις 6 Μαρτίου και από τις ξένες χώρες προς τη Ρωσία από τις 8 Μαρτίου.

Η Ρωσία απαγόρευσε σε αεροπορικές εταιρείες από 36 χώρες, να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της
H απαγόρευση της Ρωσίας ήρθε ως αντίποινα, μετά τις σαρωτικές κυρώσεις που στόχευαν τον αεροπορικό της κλάδο, ύστερα από την στρατιωτική εισβολή που εξαπέλυσε η Μόσχα στην Ουκρανία. Στις χώρες που απαγόρευσε σήμερα η Ρωσία να χρησιμοποιούν τον εναέριο της χώρο, συμπεριλαμβάνονται η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, της Ιταλία και ο Καναδάς.

«Σε απάντηση στην απαγόρευση ευρωπαϊκών κρατών σε πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών που εκτελούνται από ρωσικούς αερομεταφορείς ή από εταιρίες που είναι καταγεγραμμένες στη Ρωσία, επιβλήθηκαν περιορισμοί σε πτήσεις από αερομεταφορείς από 36 κράτη», ανέφερε η ρωσική αεροπορική υπηρεσία Rosaviatsia σε ανακοίνωσή της.

By