Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Ρωσία: Οι στόχοι των ΗΠΑ στην Συρία δεν πλήττουν πάντα τρομοκράτες

«Η αμερικανική και άλλες πολεμικές αεροπορίες εξαπολύουν πλήγματα επί έναν χρόνο πλέον. (…) Όμως έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι δεν πλήττουν πάντοτε τους τρομοκράτες»

poutin

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αντέδρασε σήμερα στις επικρίσεις από μέρους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων που διεξάγει στη Συρία κατηγορώντας την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ότι ούτε αυτή πλήττει σε όλες της τις επιχειρήσεις τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Η αμερικανική και άλλες πολεμικές αεροπορίες εξαπολύουν πλήγματα επί έναν χρόνο πλέον», δήλωσε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
«Όμως έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι δεν πλήττουν πάντοτε τους τρομοκράτες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Κονασένκοφ επισήμανε πως η άρνηση της Ουάσινγκτον να μοιραστεί πληροφορίες με το ρωσικό επιτελείο για τις θέσεις των τζιχαντιστών του ΙΚ δείχνει ότι οι ΗΠΑ αναζητούν μια δικαιολογία για να μην συμβάλουν στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Οι εταίροι μας από άλλες χώρες που βλέπουν στο Ισλαμικό Κράτος έναν αληθινό εχθρό ο οποίος πρέπει να καταστραφεί μας βοηθούν ενεργά, με δεδομένα σχετικά με τις βάσεις, τις αποθήκες, τα κέντρα διοίκησης και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών», ανέφερε ο Ρώσος υποστράτηγος.

«Αλλά όσοι μοιάζουν να έχουν διαφορετική άποψη σχετικά με αυτή την τρομοκρατική οργάνωση αναζητούν μόνιμα λόγους να αρνηθούν τη συνεργασία μαζί μας στον αγώνα εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας», πρόσθεσε, κάνοντας μια σαφή νύξη εναντίον της Ουάσινγκτον.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By