Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Ρωσία – Κορωνοϊός: Συμφωνία με τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες για το Sputnik V

Σε συμφωνίες για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik V με τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες κατέληξαν οι συζητήσεις, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Ταμείο άμεσων επενδύσεων (RDIF).

Συγκεκριμένα το RDIF ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταλήξει σε συμφωνίες παραγωγής του εμβολίου κατά της Covid-19 Sputnik V «με εταιρείες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας», εν αναμονή της έγκρισής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή κι άλλες συζητήσεις σε εξέλιξη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εντός της ΕΕ. Αυτό θα επιτρέψει να αρχίσουμε να προμηθεύουμε την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά με το Sputnik-V μετά την έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής του Ταμείου Κίριλ Ντμίτριεφ.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη, 04 Μαρτίου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε δηλώσει πως δεν υπάρχουν σε εξέλιξη συνομιλίες για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου.

«Αυτήν την στιγμή δεν διεξάγονται συνομιλίες για την ένταξη του εμβολίου Sputnik στο χαρτοφυλάκιο» των εμβολίων κατά της Covid-19 που έχουν παραγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση δήλωσε ο εκπρόσωπος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Νωρίτερα την ίδια μέρα ο ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την έναρξη αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον χρόνο στον οποίο θα λάβει την τελική του κρίση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By