Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Ρωσία: Λουλούδια στο σημείο δολοφονίας του Νεμτσόφ απόθεσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός

Ο 55χρονος Νεμτσόφ δολοφονήθηκε σε απόσταση λόγων δεκάδων μέτρων από την έδρα της ρωσικής προεδρίας, αργά την Παρασκευή, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του με τα πόδια

boris nem

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, άφησε σήμερα λίγα λουλούδια στη γέφυρα όπου δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο επικριτής του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ.

Ο 55χρονος Νεμτσόφ δολοφονήθηκε σε απόσταση λόγων δεκάδων μέτρων από την έδρα της ρωσικής προεδρίας, αργά την Παρασκευή, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του με τα πόδια.

Ο φόνος του έστρεψε ξανά την προσοχή στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι του Πούτιν, και πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί και διπλωμάτες παρευρέθηκαν στην κηδεία του Νεμτσόφ στη Μόσχα προχθές Τρίτη.

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις κατηγορίες ότι έπαιξε ρόλο στη δολοφονία του Νεμτσόφ. Η αστυνομία δεν έχει συλλάβει ακόμη κάποιον ύποπτο, ούτε έχει αναφέρει οποιαδήποτε σημαντική πρόοδο στην έρευνα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την έναρξη της συνάντησής τους, οι Πούτιν και Ρέντσι ανέφεραν ότι θα συζητήσουν για την κρίση στην Ουκρανία, αλλά και για την αστάθεια στη Λιβύη, η οποία έχει θορυβήσει την Ιταλία και άλλες χώρες της Μεσογείου.

«Ότι κι αν έχει γίνει, οι εμπορικές και οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών μας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Έχουν υπάρξει ασφαλώς ζημίες, που σχετίζονται με καλώς εγνωσμένα γεγονότα», πρόσθεσε ο Πούτιν, αναφερόμενος στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσική Ομοσπονδία εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Ματέο Ρέντσι είπε ότι υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που θέλει να θέσει στον Ρώσο πρόεδρο. «Πρώτα απ΄ όλα, υπάρχει το ζήτημα των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία, στο πλαίσιο της κρίσης της Ουκρανίας», είπε, μιλώντας μέσω διερμηνέα.

«Αλλά υπάρχουν επίσης ζητήματα τα οποία αφορούν τις σχέσεις στην περιοχή της Μεσογείου, την πολύ σοβαρή κατάσταση στη Λιβύη, την οποία θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας», πρόσθεσε ο Ρέντσι, απευθυνόμενος στον Πούτιν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By