Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Ρωσία: Τυπώνει χαρτονομίσματα με την προσάρτηση της Κριμαίας

Η Ρωσία προσάρτησε την Χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία τον περασμένο Μάρτιο και αυτό έγινε η αιτία να της επιβληθούν μια σειρά κυρώσεων από την Δύση

xartonomisma-krimaias

Η Ρωσία σχεδιάζει να τυπώσει είκοσι εκατομμύρια χαρτονομίσματα με εικόνες από την προσάρτηση της Χερσονήσου της Κριμαίας, μια στρατιωτική κίνηση που έγινε το περασμένο έτος και ανέβασε την δημοτικότητα του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ, παράλληλα, ενίσχυσε την εθνική υπερηφάνεια των Ρώσων, όπως αναφέρει η εφημερίδα Moscow Times.

Ο Georgy Luntovsky, πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας στη Ρωσία, έδωσε συνέντευξη για το θέμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti την Τετάρτη και αποκάλυψε, ότι πρόκειται να τυπωθούν συνολικά είκοσι εκατομμύρια τραπεζογραμμάτια των εκατό ρουβλίων.

Ο ίδιος, τον Απρίλιο, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι η Κεντρική Τράπεζα σχεδιάζει να τυπώσει χαρτονομίσματα με την προσάρτηση της Κριμαίας μέχρι το τέλος του 2015.

Η Ρωσία προσάρτησε την Χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία τον περασμένο Μάρτιο και αυτό έγινε η αιτία να της επιβληθούν μια σειρά κυρώσεων από την Δύση, οι οποίες κλιμακώθηκαν περαιτέρω, όταν η Μόσχα υποστήριξε τους αυτονομιστές αντάρτες στην Ανατολική Ουκρανία.