Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ρουβίκωνας: «Θέλουμε να γίνουμε πολύ πιο επικίνδυνοι»

Η ομάδα Ρουβίκωνας προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση

rouv

Το ηγετικό στέλεχος της ομάδας «Ρουβίκωνας» Γιώργος Καλαϊτζίδης, μίλησε στο portal HIT&RUN αναφέροντας ότι «δεν έχουμε σκοπό να είμαστε μια παρέα 20-30 ατόμων οι οποίοι θα βγάζουν το πολιτικό τους μεροκάματο, θέλουμε να γίνουμε πολλοί περισσότεροι και θέλουμε να γίνουμε πολύ πιο επικίνδυνοι». Ο ίδιος προσθέτει πώς «είμαστε όμως γενικότερα της λογικής όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο, για να μπορέσουμε και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες και περισσότερες καταστάσεις από αυτές που κάνουμε τώρα και να οδηγήσουμε την κατάσταση εκεί που θέλουμε να την οδηγήσουμε».

Το μέλος της ομάδας, μιλώντας εκ μέρους όλων, προαναγγέλλει αναβάθμιση της επιχειρησιακής δράσης τους, με περισσότερα και πιο βίαια χτυπήματα, «φωτογραφίζοντας» στόχους και απειλώντας ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. «Ο Ρουβίκωνας δεν είναι μια κλειστή ομάδα, η επιθυμία μας είναι να μην είναι καν ομάδα, αλλά να γίνει τάση. Θα κάνουμε ένα μεγάλο άνοιγμα της συλλογικότητας προς ευρύτερο κόσμο και θα αποσαφηνιστεί περισσότερο το ιδεολογικοπολιτικό μας πλαίσιο έτσι ώστε να γνωρίζει απόλυτα ο άλλος τι ακριβώς λέμε και κάνουμε, γιατί έχουμε κάποια ελλείμματα σε σχέση με αυτό, αλλά είναι μια ομάδα που πραγματικά θέλει πάρα πολύ κόσμο στις τάξεις της για να μπορεί να κάνει καλύτερες κινήσεις, μεγαλύτερες κινήσεις, συχνότερες κινήσεις και να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που θεωρούμε ότι ήδη έχουμε δημιουργήσει στις κρατικές αρχές, αλλά και να μπορέσουμε να διεισδύσουμε περισσότερο στο κοινωνικό σώμα».

Μάλιστα αποκαλύπτει πως «δεν έχουμε αποκλείσει κανένα μέσο αγώνα, και προφανώς δεν θέλουμε να είμαστε μια συλλογικότητα που θα περιορίζει τα μέσα της μόνο σε πολύ συγκεκριμένες δράσεις…» προσθέτοντας ότι «εμάς είναι πάγια θέση μας, ότι το ένοπλο κομμάτι είναι κομμάτι του κινήματος».

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι και η κυβέρνηση Σύριζα μπορεί να σας ποινικοποιήσει;» το αρχηγικό στέλεχος του Ρουβίκωνα δείχνει σίγουρος πως η επόμενη κυβέρνηση θα δρομολογήσει όπως λέει τις διαδικασίες «δεν ξέρουμε αν θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα δρομολογήσει τις διαδικασίες ή θα είναι η επόμενη, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι θα είναι η επόμενη, είτε είναι οικουμενική είτε είναι κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν γνωρίζουμε αν θα το κάνει ο σύριζα, έχουν μια συγκεκριμένη στρατηγική να κινούν τα πράγματα, αλλά δεν το θεωρούμε και απίθανο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», ενώ παράλληλα ασκεί κριτική λέγοντας πως «την κυβέρνηση Σύριζα την βλέπουμε όπως τη βλέπει και ο περισσότερος κόσμος. Είναι μια κυβέρνηση που έταξε λαγούς με πετραχήλια , έδωσε φρούδες ελπίδες σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου, είχε λειτουργήσει ως αντιπολίτευση με έναν εισοδισμό στα κινήματα και παρέσυρε αρκετούς, που θεώρησαν ότι όταν κυβερνήσουν θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν πάγια αιτήματα διαφόρων κοινωνικών κομματιών».

Για την επίθεση στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το στέλεχος του Ρουβίκωνα μίλησε γενικά και αόριστα, χωρίς να αναφερθεί ούτε μια στιγμή στον κίνδυνο από τις βίαιες επιθέσεις των απλών εργαζομένων, ούτε στους σκοπούς που εξυπηρετεί με τέτοια επίθεση. Μάλιστα εξαπολύει για μια ακόμη φορά προκλητική επίθεση, στοχοποιώντας ΜΜΕ και εργαζομένους «Εν έτει 2016, το ίντερνετ ή τα κανάλια δεν διαμορφώνουν, τουλάχιστον έτσι όπως διαμόρφωναν παλιότερα, αυτό που λέμε «κοινή γνώμη»» αναφέρει και λίγο παρακάτω συμπληρώνει πως «όταν όλη η σαβούρα είναι εναντίον σου, όταν είναι εναντίον σου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν είναι εναντίον σου τηλεοπτικά κανάλια –βόθροι και συγκεκριμένες εφημερίδες –βόθροι, επιχειρηματίες, φασίστες και όλος αυτός ο εσμός, θεωρούμε ότι ένας κόσμος, σε αντίδραση σε αυτό το πράγμα οδηγείται προς το μέρος μας».

By