Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Royal Dutch Shell: Ετοιμάζει 9.000 απολύσεις – «Στροφή» στις χαμηλές εκπομπές άνθρακα

Τα σχέδιά της για την περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας, αριθμός που ξεπερνά το 10% του εργατικού δυναμικού της, ανακοίνωσε η Royal Dutch Shell. Οι περικοπές αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο ευρείας αναδιάρθρωσης της εταιρείας ώστε να στραφεί στην ενέργεια με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Ωστόσο, ο πετρελαϊκός κολοσσός δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τους τομείς όπου θα γίνουν αυτές οι μειώσεις προσωπικού, ενώ η κίνηση αυτή έρχεται πέντε μήνες μετά την περικοπή του μερίσματος για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως σημειώνει το BBC.

Η πανδημία κατάφερε σοβαρό πλήγμα στα κέρδη της εταιρείας: σημειώθηκε πτώση 46% στα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου που διαμορφώθηκαν σε 2,9 δισ. δολ., ενώ τα κέρδη β’ τριμήνου μειώθηκαν κατά 82% στα 638 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Shell, η οποία είχε 83.000 εργαζόμενους στο τέλος του 2019 (6.000 μόνο στη Βρετανία), θα πετύχει έτσι την αναδιοργάνωσή της που θα οδηγήσει σε ετήσια εξοικονόμηση κόστους από 2 έως 2,5 δισ. δολ. μέχρι το 2022.

Η Shell τον προηγούμενο μήνα ξεκίνησε μια ευρεία ανασκόπηση των δραστηριοτήτων της με στόχο την βαθιά μείωση του κόστους, καθώς προετοιμάζεται να αναδιοργανώσει τις δραστηριότητές της στο πλαίσιο της στροφής της προς την ενέργεια χαμηλού άνθρακα.

Η εταιρεία αναμένεται να περικόψει 7.000-9.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2022, μεταξύ των οποίων και 1.500 άτομα που έχουν συμφωνήσει σε εθελοντική αποχώρηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By