Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Διακόπηκε η απολογία της για Μαλένα και Ίριδα – Ο Κούγιας κατηγορεί την ανακρίτρια για μεροληψία

Νέα ζήτηματα ανέκυψαν με την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον της 35ης ανακρίτριας για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών, της Μαλένας και Ίριδας.

Η κατηγορούμενη μητέρα βγήκε από το ανακριτικό γραφείο μετά τις 5 το απόγευμα, χωρίς να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Παραμένει ωστόσο στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, σε δήλωσή του, έκανε λόγο για μεροληπτική στάση της ανακρίτριας σε βάρος της εντολέα του και τόνισε ότι ενδέχεται να προβεί σε νέα αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας στη δήλωσή του ανέφερε: «Έχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Γι” αυτά που κατέθεσαν οι ιατροδικαστές, καμία ερώτηση. Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητά της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους».

«Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια, πριν υπογραφεί από την κατηγορουμένη. Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα, αποδεικνύοντας τη μεροληπτικότητά της. Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορουμένη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα για ένδειξη διαμαρτυρίας, θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της, για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει».

By