Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Ρουβίκωνας: Ελεύθερα τα στελέχη του μετά την απολογία τους για την υπόθεση του Αιγύπτιου «Χαμπίμπι»

Με την επιβολή μόνο του περιοριστικού όρου της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα, ελεύθεροι αποχώρησαν από τα δικαστήρια αμέσως μετά την απολογία τους στο ανακριτή οι κατηγορούμενοι στην Ν. Μ και Γ. Κ.– ηγετικά στελέχη του «Ρουβίκωνα».

Και οι δυο είχαν λάβει κλήση να απολογηθούν από τον ανακριτή για κακούργημα και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της φυσικής και ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία του Αιγύπτιου ντίλερ ναρκωτικών με το προσωνύμιο «Χαμπίμπι». Συγκεκριμένα, κατηγορία για το αδίκημα της φυσικής αυτουργίας αντιμετωπίζει ο Ν. Μ. και της ηθικής αυτουργίας ο Γ. Κ.

Το εν λόγω έγκλημα είχε λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2016 και το θύμα είχε εκτελεστεί με πέντε σφαίρες στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Μάλιστα την ευθύνη για τη δολοφονία είχε αναλάβει τότε με κείμενο στο Athens Indymedia η ομάδα «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Να σημειωθεί ότι σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και εν όψει της απολογίας των δυο κατηγορουμένων ηγετικών στελεχών του «Ρουβίκωνα» είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί περίπου 50 αλληλέγγυοι. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων και πέταξαν τρικάκια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By