Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

«Ροζέτα»: Δεν έφεραν το νερό στη Γη οι κομήτες

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συλλέξει το ρομπότ Philae

rosetta

Τη θεωρία ότι οι κομήτες έφεραν το νερό στη Γη φαίνεται ότι «διαψεύδει» με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συλλέξει από τον κομήτη 67P/ Churyumov- Gerasimenko, όπου προσγειώθηκε το Νοέμβριο, το ρομπότ Philae, της διαστημικής αποστολής «Ροζέτα».

Σύμφωνα με τα ευρήματά του, ο πάγος του κομήτη 67P έχει διαφορετική αναλογία ισοτόπων από το νερό της Γης, ένδειξη ότι το νερό του πλανήτη δεν προέρχεται από κομήτες.

Τα αποτελέσματα των ερευνών στον κομήτη δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Journal Science» και σύμφωνα με τους αρθρογράφους, είναι πολύ πιο πιθανό το νερό στον πλανήτη μας να προήλθε, τελικά, από αστεροειδείς.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, ώστε να αποκλειστεί τελείως η θεωρία με τους κομήτες.

Το 2011 μια διεθνής ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε ότι εντόπισε πάγο νερού στην περιφέρεια του δίσκου σκόνης που περιβάλλει το άστρο TW Hydrae, σε απόσταση 175 ετών φωτός. Τα σωματίδια πάγου βρίσκονταν μακριά από το μητρικό άστρο, στη ζώνη σχηματισμού των κομητών.

Το συμπέρασμα αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έδειχνε ότι η Γη απέκτησε νερό όταν βομβαρδίστηκε από κομήτες που περιέχουν πάγο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By