Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Russia Today: Έκρηξη στον κινητήρα του Airbus πιθανή αιτία της τραγωδίας

Η έρευνα δεν “δείχνει” καμία σύνδεση με τρομοκράτες μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το αιγυπτιακό δίκτυο Al-Masry Al-Youm

sintrivi rosiko2

Τέσσερις ημέρες μετά την αεροπορική τραγωδία που βύθισε στο πένθος τη Ρωσία, με τους 224 νεκρούς, Αιγύπτιοι ειδικοί ίσως καταφέρουν να ρίξουν φως στο μυστήριο στη συντριβή του ρωσικού Airbus. Όπως αναφέρει το Russia Today μία έκρηξη στον κινητήρα του Airbus A321 της εταιρίας Κogalymavia είναι η πιθανή αιτία του δυστυχήματος.

Δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου επικαλούνται πληροφορίες από την επιτροπή ειδικών από την Αίγυπτο που διενεργεί έρευνα, αναφέροντας πως οι πληροφορίες από τα «μαύρα κουτιά» δείχνουν έκρηξη στον κινητήρα.

Η πηγή επισημαίνει πως το γεγονός ότι ο κυβερνήτης δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου σημαίνει ότι η έκρηξη ήταν εξαιρετικά σφοδρή και επηρέασε άμεσα και ταυτόχρονα τους κινητήρες.

«Η έρευνα δεν “δείχνει” καμία σύνδεση με τρομοκράτες μέχρι στιγμής», επισημαίνει το αιγυπτιακό δίκτυο Al-Masry Al-Youm, επικαλούμενο πληροφορίες από την επιτροπή.

Στο μεταξύ, η αιγυπτιακή ιστοσελίδα αναφέρει πως δείγματα από τα συντρίμμια εξετάζονται από ειδικούς για να διαπιστωθεί αν στο αεροσκάφος υπήρχαν ίχνη εκρηκτικών ή αν η έκρηξη προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.

Την ίδια ώρα, «έγγραφα και αντικείμενα» που μπορεί να έχουν σημασία στην πορεία της έρευνας έχουν συγκεντρωθεί από το σημείο της τραγωδίας στη Χερσόνησο του Σινά.

Το ρωσικό δίκτυο Russia Today επικαλείται δηλώσεις του Βλάντιμιρ Μάκριν, εκπρόσωπο της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής, που εξηγεί ότι η περιοχή των ερευνών έχει διευρυνθεί από τις αιγυπτιακές αρχές και αυτό οδήγησε στον εντοπισμό των νέων παραπάνω αντικειμένων και στοιχείων.

Παρ’όλα αυτά, η Wall Street Journal αναφέρει πως οι πρώτες πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τα «μαύρα κουτιά» δεν αποκαλύπτουν συνομιλίες στο πιλοτήριο πριν τη συντριβή.

Κανένας, λοιπόν, από τους κυβερνήτες δεν καταγράφεται να μιλάει για τεχνικό πρόβλημα ή άλλου είδους βλάβη. Ωστόσο, πηγή μιλώντας στην Wall Street Journal επισήμανε πως το πλήρωμα το πιθανότερο είναι να μην είχε καθόλου χρόνο για να αντιδράσει.

Στο μεταξύ, νέο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά τη συντριβή του ρωσικού Airbus.

Στα πλάνα που κυκλοφόρησαν, λοιπόν, καταγράφονται οι στιγμές αγωνίας των διασωστών που έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ η κάμερα αποτυπώνει τα συντρίμμια του αεροσκάφους, από το οποίο βγαίνουν ακόμα πυκνοί καπνοί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By