Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ryanair: Νέες συνδέσεις από Αθήνα μέσω Μιλάνου, αλλά με… αστερίσκους

Την ένταξη 17 νέων συνδέσεων από την Αθήνα, μέσω του αεροδρομίου Μιλάνο Μπέργκαμο, ανακοίνωσε η Ryanair, προσφέροντας στους επιβάτες την δυνατότητα να συνδέονται απευθείας σε άλλες πτήσεις του δικτύου της.

Ωστόσο, με αφορμή ακριβώς τις νέες αυτές συνδέσεις οι επιτελείς της εταιρείας δεν παραλείπουν να σχολιάσουν για μία ακόμη φορά το ακριβό, κατά τους ίδιους, κόστος των ελληνικών αεροδρομιών.

Όπως είπε ο κ. David O’Brien, Chief Commercial Officer της Ryanair, «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε 17 νέες συνδέσεις από Αθήνα προς Ιταλία και Ισπανία μέσω Μιλάνο Μπέργκαμο, πολλά όμως από αυτά τα νέα δρομολόγια θα μπορούσαν να είχαν ενταχθεί απευθείας στο πρόγραμμα της Αθήνας, συμβάλλοντας σε αυξημένη τουριστική κίνηση και περισσότερες θέσεις εργασίας, εάν τα τέλη του αεροδρομίου δεν ήταν τόσο ακριβά».

Οσον αφορά λοιπόν τις νέες συνδέσεις, έπειτα από την ανακοίνωση συνδεόμενων πτήσεων στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης και στο Μιλάνο Μπέργκαμο αυτήν την εβδομάδα, από τις 3 Ιουλίου, οι επιβάτες θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν κρατήσεις προς 17 νέα δρομολόγια (από 300 νέα) μέσω του Μπέργκαμο στο Ryanair.com, να συνδέονται μέσω Μιλάνο Μπέργκαμο προς/από Αθήνα προς: Αλικάντε, Βαλένθια, Βαρκελώνη, Ίμπιζα, Κάλιαρι, Κατάνια, Λαμέτζια, Λανθαρότε, Μαδρίτη, Μάλαγα, Μπάρι, Μπρίντιζι, Νάπολη, Παλέρμο, Πεσκάρα, Σαραγόζα και Τράπανι. Επιπλέον, θα μπορούν να μεταβιβάζονται στον ελεγχόμενο χώρο του αερολιμένα χωρίς να εισέρχονται πρώτα από τον χώρο ελεύθερης πρόσβασης (transfer) και να προωθούν αυτόματα τις αποσκευές τους στην επόμενη πτήση για τον τελικό τους προορισμό.

Η νέα αυτή υπηρεσία συνδεόμενων πτήσεων αποτελεί την τελευταία από μία σειρά καινούριων πρωτοβουλιών της Ryanair, στο πλαίσιο του τέταρτου έτους του προγράμματος «AlwaysGetting Better», με περισσότερα αεροδρόμια στο δίκτυο της Ryanair να ακολουθούν.

Με αφορμή την ανακοίνωση των 17 νέων συνδέσεων από Αθήνα μέσω Μιλάνο Μπέργκαμο, η εταιρεία προσφέρει 20% έκπτωση σε όλα τα δρομολόγια από/προς Αθήνα, για πτήσεις από τον Σεπτέμβριο ως τον Νοέμβριο. Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 23 Ιουνίου.

Ο κ. O’Brien αναφέρει ότι «Το Ryanair.com, είναι η μεγαλύτερη σε επισκέψεις ιστοσελίδα αεροπορικής εταιρίας παγκοσμίως, προσφέροντας πλέον και αεροπορικά εισητηρία προς τις ΗΠΑ και την Νότια Αμερική. Παράλληλα, συνεχίζουμε τις συνομιλίες μας με την Aer Lingus και την Norwegian- καθώς και με άλλους πιθανούς συνεργάτες- με την προοπτική έναρξης πτήσεων μέσω τρίτων αεροπορικών εταιριών αργότερα μέσα στο έτος. «

By