Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Ρύθμιση 36 δόσεων για χρέη προς την εφορία εξετάζει πλέον η κυβέρνηση

Στον «αέρα» βρίσκεται η ρύθμιση των 120 δόσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν χρέη στην εφορία, τη στιγμή που και τα χρέη αυξάνονται, και οι πολίτες ζητούν διευκολύνσεις για να μπορέσουν κάποια στιγμή να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση διαπιστώνοντας πως οι θεσμοί δεν είναι ιδιαίτερα θετικοί απέναντι σε μια ρύθμιση φορολογικών οφειλών σε βάθος δεκαετίας, δεν επιχείρησε καν να θέσουν προς συζήτηση το θέμα.

Στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν τώρα σχέδια ώστε να περάσει μια ρύθμιση έως 36 δόσεις για μισθωτούς – συνταξιούχους και μάλιστα στη ρύθμιση αυτή να ενταχθούν χρέη έως 3.000 ή 5.000 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο το μεγαλύτερο ποσοστό των οφειλετών θα καταφέρει να εξοφλήσει σταδιακά τα χρέη του, ενώ και τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν και οι θεσμοί δεν θα έχουν λόγο να αντιδράσουν καθώς το συνολικό ποσό που θα ρυθμιστεί δεν θα ξεπερνάει τα 2,5 δισ. ευρώ (2,4% επί του συνόλου).

Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να περάσει από τους θεσμούς καθώς δεν δημιουργεί τις συνθήκες τέτοιες ώστε οι πολίτες να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών. Μία άλλη πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι έχει να κάνει με την αύξηση των δόσεων της πάγιας ρύθμισης από 12 σε 24 και αν πρόκειται για φόρους κληρονομιάς, από 24 σε 36.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By