Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Σ. Βούλτεψη: «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει κούρεμα καταθέσεων»

«Όταν λένε για δανεισμό με έντοκα γραμμάτια, κάποιος πρέπει να τα αγοράσει»

voultepsi600_120214

«Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει κούρεμα καταθέσεων», εκτίμησε η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Βήματος», ενώ έκανε λόγο για «φοβερό λόμπι της δραχμής» και «οικονομολόγους της δραχμής».

Η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι «θα γίνει κούρεμα καταθέσεων και δεν το λέω τυχαία. Όταν λένε για δανεισμό με έντοκα γραμμάτια, κάποιος πρέπει να τα αγοράσει. Δεν θα τα αγοράσει κανείς αν έχεις φύγει από το πρόγραμμα. Θα έχει κλείσει η στρόφιγγα στις τράπεζες, οπότε θα πάει και θα πει στους πολίτες (ο ΣΥΡΙΖΑ) να αγοράσουν το έντοκο γραμμάτιο και να τους επιστρέψει τα χρήματα μετά από 40-50 χρόνια. Θα του πουν όχι οι πολίτες, γιατί είναι οι οικονομίες τους, και έτσι θα γίνει αναγκαστικό».

Η ίδια ανέφερε ότι υπάρχει η κατηγορία Ελλήνων που λένε «τι έχω να χάσω;» και «είναι άνεργοι και διαλυμένοι, ζουν από μία σύνταξη της γιαγιάς ή του παππού και λένε να το δοκιμάσουν. Αλλά έχουν να χάσουν πολλά περισσότερα».

Σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε η κ. Βούλτεψη «θα είμαστε μια χώρα που χρεοκοπεί και δεν θα έχει πρόσβαση σε πρώτες ύλες, όπως τα καύσιμα και τα φάρμακα. Εδώ μιλάμε για ένα φοβερό λόμπι της δραχμής! Οικονομολόγοι της δραχμής».

Για τη δήλωση Σαμαρά για τις εικόνες, διευκρίνισε ότι «μέσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ιθαγένεια στους μετανάστες και ο χωρισμός κράτους-Εκκλησίας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί ότι έτσι καταργούμε τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία είναι το ευαγγέλιό μας, διότι έχουμε μουσουλμανική μειονότητα».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By