Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Σαφές μήνυμα Τσίπρα σε Ράμα: Τι συζήτησαν στην τηλεφωνική επικοινωνία

Το θέμα των περιουσιών των ελλήνων ομογενών, και συγκεκριμένα ο νόμος για τις μειονότητες, ο οποίος «τάραξε» τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της προγραμματισμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV η επικοινωνία των δυο ηγετών έγινε μετά την αναδίπλωση του αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος μετά τις αντιδράσεις από ελληνικής πλευράς, αφαίρεσε από την αλβανική εφημερίδα της κυβέρνησης την κατάσχεση των ελληνικών περιουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την συζήτηση συζητήθηκε η ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην ΕΕ, με τον Αλέξη Τσίπρα να στέλνει σαφές μήνυμα.

«Χωρίς να τηρηθούν στο ακέραιο όλα όσα διασφαλίζουν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, δεν μπορούμε να μιλάμε για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ» υποστήριξε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Επιπλέον, οι δύο ηγέτες μίλησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις και για διμερείς οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Facebook Share

(Visited 1 times, 1 visits today)
By