Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Σακελλαρίδης: Τα συλληπητήρια μας στην οικογένεια Γιακουμάκη

«Τα φαινόμενα βίας απέναντι σε όποιον θεωρείται ανίσχυρος είναι μία μορφή κοινωνικού φασισμού και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά από κανένα και σε κανένα επίπεδο»

sakellaridis

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαδίης αναφέρθηκε στην τραγική είδηση του θανάτου του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη χαρακτηρίζοντας τα φαινόμενα βίας απέναντι σε όποιον θεωρείται ανίσχυρος μορφή κοινωνικού φασισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εδώ και ενάμιση μήνα παρακολουθούσαμε όλοι με αγωνία την υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σήμερα εκφράζουμε την θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του νεαρού καθώς και στους οικείους του. Με αφορμή αυτή την υπόθεση είναι περιττό να τονίσουμε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη. Τα φαινόμενα βίας απέναντι σε όποιον θεωρείται ανίσχυρος είναι μία μορφή κοινωνικού φασισμού και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά από κανένα και σε κανένα επίπεδο. Παγιωμένες πρακτικές υποβάθμισης τέτοιων φαινομένων και στρουθοκαμηλισμού είναι συνυπεύθυνες για το γεγονός ότι αυτού του τύπου η βία συνεχίζει να υπάρχει στην κοινωνία. Ευθύνη της κοινωνίας είναι να απομονώσει τέτοιες πρακτικές. Η Πολιτεία θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By