Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Σακελλαρίδης: Θα καταθέσουμε αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης

«Θέλουμε να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων το οποίο να το συμφωνήσουμε από κοινού με τους εταίρους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

sakellaridis600_170314

«Οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις δεν γίνονται μέσω δηλώσεων, γίνονται μέσα σε κλειστές αίθουσες, όπου κάθονται οι εταίροι με κλίμα αλληλεγγύης και με διάθεση να βρεθεί μία αμοιβαία επωφελής λύση, συζητούν, διαφωνούν, συμφωνούν, βρίσκουν κοινά σημεία και προχωράνε μαζί».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Β.Σόιμπλε ότι «δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ο κ. Σακελλαρίδης πρόσθεσε: «Το σημαντικό που πρέπει να γίνει κατανοητό, που πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι ότι αυτή τη στιγμή η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση που θέλει να βρεθεί λύση, είναι μία κυβέρνηση η οποία δεν θέλει να δημιουργεί αδιέξοδα, είναι μία κυβέρνηση η οποία θέλει τα πράγματα να πάνε μπροστά. Αλλά για να πάνε μπροστά τα πράγματα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι τι έχει πάει στραβά στο παρελθόν».

Ο κ. Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε ότι εντός της ημέρας η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης. Στο ερώτημα ποιο θα είναι το περιεχόμενο του αιτήματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Στο χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η παράταση, αυτό που θέλουμε, είναι να ληφθούν κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θέλουμε να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων το οποίο να το συμφωνήσουμε από κοινού με τους εταίρους πάνω σε μία σειρά από ζητήματα που θεωρούμε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων και θέλουμε προφανώς να υπάρχει δυνατότητα μίας δημοσιονομικής χαλάρωσης σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By